News

Komentari 10

'Korona kriza, sezona grijanja, a neki genijalac se sjetio da se sad prelazi na novi TV signal'

'Korona kriza, sezona grijanja, a neki genijalac se sjetio da se sad prelazi na novi TV signal'

Mostovi zastupnici pozvali su Vladu da osigura umirovljenicima i socijalno ugroženim skupinama naknadu troškova za DVB-T2 uređaje. Kriza je, a još k tome, naglasili su, i sezona grijanja, koja je ljudima dodatan trošak

U vrijeme dok nam državom i svijetom hara koronavirus, dok bilježimo rekordan broj zaraženih, neki se genijalac dosjetio da bi bilo pravo vrijeme za prelazak na novi TV signal, famozni DVB-T2 signal, poručili su u Saboru zastupnici Mosta naglasivši kako to najviše pogađa umirovljenike.

- U vrijeme kad bi nam stariji ljudi, imuno kompromitirani, morali biti doma i čuvati se zaraze, mi ih tjeramo da izlaze u trgovine tražeći DVB-T2 prijemnike i prikladne kabele - poručio je Nikola Grmoja napomenuvši kako se na novi signal prelazi u trenutku kad je počela sezona grijanja, koja za građane ionako znači dodatni trošak.

Stoga su pozvali Vladu da osigura umirovljenicima i socijalno ugroženim skupinama naknadu troškova za DVB-T2 uređaje. 

- Tu se radi o iznosu od oko 300 kuna, a znamo koliko su umirovljenicima male mirovine. Nikome nije palo na pamet da mnogi građani nemaju tih 300-tinjak kuna kako bi mogli pratiti TV program, koji im je jedini izvor informacija - istaknuli su. 

Na rebalans proračuna su podnijeli i amandman vezan za taj problem, koji su vladajući odbili. 

- Razočarala me bešćutnost ministra Marić koji je glatko odbio ovaj amandman. I nadam se da ta bešćutnost Vlade neće prijeći na saborske zastupnike. Kod glasanja o rebalansu očekujem od svih kolega, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadaju, da podrže ovaj amandman ili pozivam Vladu da oni ovaj problem riješe najugroženijim ljudima - rekao je Miro Bulj, koji procjenjuje da bi se radilo o 20 milijuna kuna za pomoć ugroženim skupinama u rješavanju tog pitanja.

- To je minimum koji mogu napraviti u ovoj Covid krizi za one s najmanjim primanjima - dodao je.

Najčitaniji članci