To je to što me zanima!

Košić: Žao mi je što je uhićen jedan umirovljeni branitelj

Muškarac je uhićen zbog Facebook objave o sisačkom biskupu Vladi Košiću u kojoj mu je navodno prijetio smrću. Košić je podnio prijavu, a sada kaže kako je mislio da će policija muškarca samo upozoriti
Vidi originalni članak

U Tisnom na otoku Murteru u petak oko 9.30 uhićen je 70-godišnji Ilija Komšić zbog neprimjerenog komentara pod Facebook objavom sisačkog biskupa Vlade Košića. Policija je objavila da je muškarac uhićen jer im je Košić prijavio prijetnje smrću. O svemu se u petak oglasio i sam Košić. Za N1 televiziju je rekao kako mu je žao što je muškarac uhićen i da se nadao da će ga policija samo upozoriti.
- Meni je žao što je uhićen jedan umirovljeni branitelj u Tisnom, kako o njemu kaže njegova žena, koji je k tome bolestan. Nadao sam se da će ga policija samo upozoriti da je kažnjivo drugima prijetiti, a on je meni 15. lipnja poslao poruku u kojoj mi psuje 'Crkvu i familiju' poslije čega je doslovno napisao: 'Zaklat ćemo tebe i sve takve idiote uskoro'. Ja sam tu prijetnju javio policiji, a ona postupa dalje po svojoj dužnosti - rekao je Košić. 
Obitelj uhićenog Komšića tvrdi da je on u objavi samo  'branio Plenkovića' kojeg je Košić napadao zbog koalicije s HNS-om. 

Idi na 24sata

Komentari 187

  • stiven 24.06.2017.

    Št je Košicu,plašiš se jednog 70-ogodišnjaka,a za mikrofonom si delija

  • St. Jimmy 24.06.2017.

    Što se biskupa Košića tiče, samo dva citata iz Biblije: "Ne sudite da ne budete suđeni! Jer sudom kojim sudite bit ćete suđeni. I mjerom kojom mjerite mjerit će vam se. Što gledaš trun u oku brata svojega, a brvna u oku svome ne opažaš? Ili kako možeš reći bratu svomu: 'De da ti izvadim trun iz oka', a eto brvna u oku tvom? Licemjere, izvadi najprije brvno iz oka svoga pa ćeš onda dobro vidjeti izvaditi trun iz oka bratova!" .... "Nekima pak koji se pouzdavahu u sebe da su pravednici, a druge podcjenjivahu, reče zatim ovu prispodobu (Isus, op.a): »Dva čovjeka uziđoše u Hram pomoliti se: jedan farizej, drugi carinik. Farizej se uspravan ovako u sebi molio: ‘Bože, hvala ti što nisam kao ostali ljudi: grabežljivci, nepravednici, preljubnici ili – kao ovaj carinik. Postim dvaput u tjednu, dajem desetinu od svega što steknem.’ A carinik, stojeći izdaleka, ne usudi se ni očiju podignuti k nebu, nego se udaraše u prsa govoreći: ‘Bože, milostiv budi meni grešniku!’ Kažem vam: ovaj siđe opravdan kući svojoj, a ne onaj! Svaki koji se uzvisuje, bit će ponižen; a koji se ponizuje, bit će uzvišen."

  • St. Jimmy 24.06.2017.

    Tko god prijetio smrću, bilo kome, to je kazneno djelo. Biti star, biti bolestan, biti bilo što, nikome ne da je pravo prijetiti smrću drugima. Tko je tko, tko je što, potpuno je nebitno. U KZRH ne piše "ako si branitelj, onda se na tebe zakon ne odnosi, ako si bolestan i star, na tebe se zakon ne odnosi, ako prijetiš svećneniku, to je u redu..." Prema tome, diskriminatorni komentari koji opravdavaju ovakva ponašanja jer je netko to i to ili je u ovoj ili onoj stranci ili bilo što drugo, su krajnje neprimjereni. Isto tako, ovaj naknadni komentar Košića je posve nepotreban, neprimjeren i po istoj osnovi diskriminatoran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare