To je to što me zanima!

Kosor: Bez obzira na sve i dalje vjerujem Luki Bebiću

Vladimir Šeks ponovio je kako Ivo Sanader može aktivirati svoj mandat u Saboru, no ne zna koliko bi mu to bilo pametno jer će ga oporba 'rastrgati'
Vidi originalni članak

Bez obzira na sve i dalje imam povjerenje u Luku Bebića, rekla je premijerka Jadranka Kosor nakon sastanka s čelnicima HSS-a, HSLS-a i SDSS-a - Josipom Friščićem, Darinkom Kosorom i Miloradom Pupovcem u Banskim dvorima. Na sastanku su bili i ministri. Kosor je obasnila kako jučerašnji sastanak s glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem i ministrom policije Tomislavom Karamarkom nije imao veze sa zbivanjima u HDZ-u. Našli su se, tvrdi, kako bi razgovarali o skorašnjoj sjednici Povjerenstva za suzbijanje korupcije. Koalicija je na trosatnom sastanku zaključila da je Vlada stabilna jer ima parlamentarnu većinu i da su HDZ-ovi mandati sigurni. Doznajemo kako je bilo riječi o izmjenama koalicijskog sporazuma i o rekonstrukciji Vlade, što je potvrdio i potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac.
- U proljeće ćemo razgovarati o kadrovskim promjenama. Ipak, politika je na prvom mjestu, a tek onda kadrovi - rekao je Pupovac i dodao da će se ponovno sastati u Vladi za desetak dana. Andrija Hebrang se po dolasku u Vladu obratio okupljenim novinarima. Na pitanje smatra li da bi predsjednik Sabora Luka Bebić trebao biti smijenjen rekao je kako je na Bebiću da se prilagodi. Vladimir Šeks tvrdi da se sa Sanaderom nije čuo 'već puno dana i puno noći, pa tako ni jučer ni prekjučer'. Ponovio je da Ivo Sanader može aktivirati svoj mandat u Saboru 15 siječnja, a hoće li to učiniti ovisi isključivo o njemu.
- Ne znam koliko bi mu to bilo pametno jer će mu biti teško izdržati pritisak oporbe - smatra Šeks i dodaje:
- On možda može pridobiti nekoliko zastupnika na svoj stranu, ali ne vjerujem da će imati podršku u Saboru - zaključio je Šeks.
Sastanak Predsjedništva HDZ-a se trebao održati u ponedjeljak, no odgodili su ga za utorak. Počasnog predsjednika stranke Ivu Sanadera su nakon višesatnog vijećanja, sa 16 glasova za, 3 protiv i dva suzdržana glasa, izbrisali iz stranke. Zaključili su kako je Sanader konferencijom za medije u nedjelju nanio veliku štetu stranci i među članove unio uznemirenost.

BEBIĆ: NISAM SUDJELOVAO U PUČU KAO MESIĆ 1994.
Nakon izjave predsjednika Stjepana Mesića, da je sudjelovao u puču, Luka Bebić je kazao kako nije ni inicirao ni sudjelovao u pučevima, pogotovo protiv na temelju Ustava i demokratski izabranih institucija Republike Hrvatske.
- Nije u tradiciji Hrvatskog sabora i predsjednika Hrvatskog sabora da iniciraju ili predvode bilo kakve pučeve - istaknuo je u priopćenju. Dodao je i da ni 1994. nije sudjelovao u pokušaju puča u svrhu destabilizacije ovih institucija, kada je Domovinski rat bio u najdelikatnijoj i najtežoj fazi.
- Puč je tada predvodio tadašnji predsjednik Hrvatskog sabora Stjepan Mesić - zaključio je Bebić. Mesić je 1995. zajedno s Josipom Manolić istupio iz HDZ-a nezadovoljan vođenjem politike prema BiH. Osnovali su Hrvatske nezavisne demokrate.

Idi na 24sata

Komentari 49

  • brangelina 06.01.2010.

    samo ti vjeruj!!!!!!!!!! ja više nikome ništa ne vjerujem!!!!!!!!!!!!!!!!

  • drugarica Jovanka 06.01.2010.

    Jadro ista si drugarica Planinc.......eh eh

  • drug Tito_1 06.01.2010.

    Vjeruješ ti Bebiću kad ste u istoj predstavi!

Komentiraj...
Vidi sve komentare