To je to što me zanima!

Kosor izviždali i dočekali povicima 'Dolje' i 'Uaaa'...

Josipović i Kosor su se kratko rukovali i rekli si samo dobar dan. Okupljeni građani predsjedniku Josipoviću i Mesiću glasno su i srdačno pljeskali
Vidi originalni članak

Predsjednik Ivo Josipović i premijerka Jadranka Kosor susreli su se u nedjelju ispred Memorijalnog centra u Jasenovcu. Kratko su se rukovali, kurtoazno nasmiješili i rekli si dobar dan. Nakon toga su prisustvovali komemoraciji u znak sjećanja na 65. obljetnicu proboja logoraša iz ustaškog logora. Oko Josipovića su se okupili građani, a Kosor su društvo pravili ministri Darko Milinović, Ivan Šuker, Gordan Jandroković i potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks. U Jasenovac je došao i bivši predsjednik Stjepan Mesić, kojeg su građani, kao i Ivu Josipovića, srdačno dočekali pljeskom. Premijerku Kosor i ministre su izviždali uz povike: 'Dolje’, “Uaa’ i 'Fuj’. Jadranka Kosor je dobila nekoliko zvižduka na početku govora te mlaki pljesak na kraju, a jedino jače odobravanje okupljenih dobila je kad je spomenula Stjepana Mesića. Za razliku od Kosor, Josipovićev govor često su prekidali pljeskom. Jadranka Kosor je tijekom cijele ceremonije djelovala ljutito, a nakon komemoracije nije željela davati izjave. Sjela je u automobil i otišla. Josipović je samo kratko, u prolazu, rekao ‘kako danas nije dan za politiku'. Premijerka i Josipović su u zategnutim odnosima od njegova govora u Parlamentu BiH. Nakon što je Jadranka Kosor izjavila da je Ivo Josipović svojim nastupom prekršio Ustav, predsjednik se u intervjuu Novoj TV u subotu otvoreno suprotstavio premijerki i pozvao ju da ga pokuša smijeniti. No Josipović joj je istovremeno poručio neka, ako ne uspije u tome, sama da ostavku. Bivši predsjednik Mesić je na pitanje je li Josipović prekršio Ustav svojim govorima u Bosni i Hercegovini rekao kako ne želi biti arbitar. Potvrdio je da je premijerku pitao zašto ga nije pozvala na sastanak ratnih premijera. Jadranka Kosor mu je, kaže Stjepan Mesić, odgovorila da ona nije nikoga pozivala, nego su se oni sami javljali.

CVJETIĆ NA REVERU KAO I NA PRVOM SUSRETU
Premijerka je u nedjelju imala broš u obliku cvjetića. Isti onaj koji je nosila i kad se prvi put susrela s Josipovićem nakon što je postao predsjednik. Isti broš je nosila i u Pragu kad se sastala s američkim predsjednikom Barackom Obamom. Rekla je da joj nosi sreću.

HDZ: KOSOR ZVIŽDALI AKTIVISTI SDP-A
U HDZ-u tvrde da je doček premijerke unaprijed organiziran te da su u tome sudjelovali aktivisti SDP-a, piše Jutarnji list. Neki HDZ-ovci su bili začuđeni načinom na koji su dočekani Mesić i Josipović. Njima su se ljudi, kažu u HDZ-u gotovo bacali pod noge.

Idi na 24sata

Komentari 161

  • djaka 18.04.2010.

    Dobro Tomo moj, a kako bi ti to onda nazvao borbu protiv fašizma?

  • be yourself 18.04.2010.

    Izgleda da je Josipović jedan od rijetkih koji nije dao da mu Jaca puši.

  • hogarko 18.04.2010.

    www sutra će isto netko napisati to i za branitelje pa će te možda smetat.

Komentiraj...
Vidi sve komentare