To je to što me zanima!

Kosor: Mjere su dobre, a nezaposlenih je 296.438

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Oko 30 posto smanjenog broja nezaposlenih otpada na sezonske radnike. Kosor kaže kako neće odustati od mjera gospodarskog oporavka
Vidi originalni članak

Premijerka Jadranka Kosor na sjednici Vlade se pohvalila kako broj nezaposlenih u Hrvatskoj pada.
- Zadnji put kad sam se čula s ravnateljicom HZZO-a broj nezaposlenih bio je 308.000, a u svibnju je u Hrvatskoj bilo 296.438 nezaposlenih. Oko 30 posto smanjenog broja otpada na sezonsko zapošljavanje - rekla je Kosor. Premijerka je zadovoljna provedbom mjera gospodarskog oporavka te je ponovila kako nema odustajanja od nijedne mjere. Ukida se krizni porez, smanjuje se financiranje stranaka, a ukinule su se i privilegije zastupnicima u Saboru, misleći na besplatni javni prijevoz, a pravo na mobilni telefon, službeni automobil i druge stvari imaju samo ministri. Tako će se i prvim razredom u avionu moći voziti samo ministri.

KOSOR: ŽELIMO POBOLJŠATI KOLEKTIVNO UGOVARANJE

Kosor za špekulacije kako će se ukinuti kolektivni ugovori novim Zakonom o radu kaže kako je to neistina te da se u potpunosti ne ukida kolektivno ugovaranje.
- Mi želimo poboljšati kolektivno ugovaranje, odnosno prilagoditi ga životnim uvjetima - rekla je Kosor koja je zamjerila onima koji su kritizirali novi ZOR. Upozorila je da su upravo oni smanjili plaće državnih dužnosnika do 30 posto zbog čega je Vlada koja je došla nakon njih trebala isplatiti 6 milijardi kuna zbog tužbi službenika jer se o tom zakonu nije raspravljalo ni na Gospodarskom vijeću. Dodala je kako je teško prihvatiti kritike od onih koji su prepolovili otpremnine i radnike bacili u drugi red. Najavila je novi zakon o fiskalnoj odgovornosti koji će biti gotov do 2011. Rekla je kako je ukupno stanje dospjelih obveza državnih poduzeća 450 milijuna kuna te da će do kraja lipnja u potpunosti urediti sustav.
- Nigdje ne stoji da sam 1. 6. dala kao datum za podmirenje svih dugova - rekla je Kosor.

SEVER: GOSPODARSKOG ZAMAHA NIJE BILO
Čelnik Hrvatskih nezavisnih sindikata, Krešimir Sever, smanjenje broja nezaposlenih ne povezuje s gospodarskim oporavkom.
- Dobro je da se ta brojka nije još smanjivala, ali je svima jasno da gospodarskog zamaha nije bilo. Ljeti je uvijek manje nezaposlenih. Trebalo bi potražiti podatke koliko se povećao broj umirovljenika jer su mnogi, zbog otkaza, otišli u prijevremene mirovine - zaključuje Krešimir Sever.

BOŠNJAKOVIĆ U DVIJE GODINE MORA RIJEŠITI SLUČAJEVE

Novom ministru pravosuđa Draženu Bošnjakoviću premijerka je poručila da riješi neriješene slučajeve u pravosuđu i da za to ima rok od dvije godine. Kosor od Bošnjakovića traži i da se riješi problem nelikvidnosti pravnih tvrtki koje nemaju nijednog nezaposlenog čije je dugovanje 12 milijardi kuna. Bošnjaković je rekao da traži zakonske mjere da se to riješi. Osvrnula se i na katastrofu u Slavoniji te rekla da je sve spremno za evakuaciju. Čula se i s Uredom za zaštitu i spašavanje te kaže da evakuacija još nije potrebna. Jadranka Kosor na sjednici Vlade najavila je kako će se 19. lipnja naći s Vladimirom Putinom jer otvara ured HGK u Moskvi.

ROK ZA DUGOVE DRŽAVNIH TVRTKI JE 1. SRPNJA
Nakon što je demantirala da je 1. lipnja bio datum za podmirenje svih dugova državnih tvrtki, premijerka Jadranka Kosor istaknula je kako je pravi datum 1. srpnja. Dodala je da dospjele obveze javnih poduzeća iznose čak 450 milijuna kuna.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • stari mudrac 04.06.2010.

    ako nije 1.6. onda je 1.7. ili 1.8. a možda 1.13. he,he,he

  • maćuhica 04.06.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • sonijakodimi 04.06.2010.

    ova misli da je bolji prorok od nostradamusa hahahahaha al je glupa

Komentiraj...
Vidi sve komentare