To je to što me zanima!

Kajin: Premijerka traži da joj pišu pisma kao Pajo Patak

Zastupnik IDS-a Damir Kajin je, iako su zastupnici u Saboru raspravljali o žrtvama komunističkog režima, tražio da se raspravlja o prosvjedima u Zagrebu
Vidi originalni članak

Zastupnici su u srijedu u Saboru raspravljali o prijedlogu Zakona o pronalaženju, obilježavanju i održavanju grobova nevinim žrtvama poslije 9. svibnja 1945. Vladajući smatraju kako je cilj Zakona dati čast i dostojanstvo anonimno pokopanim žrtvama. Oporba se slaže kako žrtve zaslužuju čast i dostojanstvo no pitaju se zašto se Karamarko toga sjetio baš u izbornoj godini. Andrija Hebrang (HDZ) se branio kako nije točno da se o Zakonu počelo raspravljati tek nakon što je Karamarko rekao da treba procesuirati zločine nakon II. svjetkog rata nego se čekalo da prijedlog zakona prođe kroz sva stranačka tijela. Damir Kajin (IDS) pak misli kako se o križnom putu i Bleiburgu priča onda kada Vlada svojim mjerama ne može napraviti ništa konkretno u zemlji. Tražio je i da se raspravlja o prosvjedima u Zagrebu. 

- A što je bilo s onim na Krvavom mostu u Zagrebu? O tome smo razgovarali samo 15 minuta. Država nam se raspada, premijerka Kosor traži da joj pišu pisma kao Pajo Patak, a Karamarko se bavi iskapanjem žrtava - rekao je Kajin nakon čega ga je predsjednik Sabora Luka Bebić upozorio da se vrati na temu rasprave.

Milanović: Kosor mora doći u Sabor i objasniti Pavićeve izjave

Oporba je u Saboru dva putra tražila da premijerka dođe u parlament i kaže što je prava istina o tome tko je organizirao prosvjede i nasilje. Najprije su SDP, HNS i IDS na početku sjednice Sabora tražili stanku kako bi se konzultirali o prosvjedima. Stanku je tražio i Hebrang (HDZ) zbog, rekao je suprotnih razloga. Nakon stanke čelni čovjek SDP-a Zoran Milanović je pozvao premijerku Kosor da dođe u Sabor objasniti izjavu glasnogovornika Vlade Mladena Pavića koji je, podsjetimo, optužio neke oporbene stranke da su financirale divljanja, piše Dnevnik.hr

Milanović kaže kako je Pavić oporbu optužio za kazneno djelo, a isti dan je policija te tvrdnje demantirala. Dodaje i kako se Kosor od Pavićevih izjava nije ogradila. Milanović misli da Kosor bježi od važnog pitanja a to je tko je odgovoran za nasilja. Milanović je Vladu pozvao i da raspiše izbore. Kasnije je i Milanka Opačić (SDP) tražila premijerku da dođe u Sabor i komentira optužbe. 

Kosor u Sabor ipak nije došla, a Andrija Hebrang je rekao kako premijerka ne može doći jer je zauzeta važnim poslovima oko EU-a. 

>>> Cijeli članak pogledajte OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 98

  • ripi 03.03.2011.

    HDT je pokrao sve sto se moglo pokrasti to je istina,ali ako dodje oprba na vlast , ja neznam da li je to dobro i oni su isti kao i HDZ,neka oprba pokaze neki program kako ce oni da nas izvuku iz krize pa onda neka upiru prstom u vladu.Samo ovako lajati na zvjezede to bas nije to,dakle Milanovicu hocemo da vidimo tvoj plan program pokazi nam nesto.

  • markica_pićula 03.03.2011.

    pa skinite tu gadnu budalu već jednom

  • user_40973 02.03.2011.

    ja se slazen da su u hdz-u lopovi,i da triba minjat vlast,al kolko god vi bili protiv ovoga ja u milanoviću nevidin nikakvo rjesenje,samo čeka sa strane ka lesinar da dode na vlast govoreći kako vlada nevalja,a nikako nije iznia nikakvi plan sta bi on napravia........a i vidin kad narod podrzava kajina i milanovića u kakvin smo gov.ima.....moze te me smatrat vakin i nakin al moj glas ce ic za HSP nisan nikakvi clan niti promoviran iista.....ali ovi sa ljeve strane samo cekaju da napune depove bez ikakvih planova......opet kazen nisan nikakvi hdezeovac il slicno....al ko to nemoze svatit ko ga j.be

Komentiraj...
Vidi sve komentare