To je to što me zanima!

Kosor: Naš ulazak u EU neće ugroziti prava vojnih invalida

Predsjednik Udruge Đuro Glogoški je rekao da je glavni cilj rješavanje zdravstvenih problema invalida s obzirom na velike probleme koje sustav ne prepoznaje
Vidi originalni članak

Na svojem proputovanju Hrvatskom predsjednica Vlade Jadranka Kosor danas je stigla i u Varaždinske Toplice, gdje je otvorila 9. zdravstveno-savjetodavni simpozij, koji organizira Udruga stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida prve skupine.

- Vaš doprinos i žrtva u stvaranju samostalne Hrvatske nemjerljiv je. Kada smo u Bruxellesu potpisivali završetak pregovora za ulazak Hrvatske u Europsku uniju, naglasila sam da taj čin posvećujem ponajprije vama. Unatoč tvrdnjama nekih političara, možete biti mirni. Prava ratnih vojnih invalida ulaskom u Europsku uniju neće se ni na koji način smanjivati – istaknula je premijerka Kosor.

Predsjednik Udruge Đuro Glogoški rekao je kako je glavni cilj rješavanje zdravstvenih problema invalida s obzirom na velike probleme koje sustav ne prepoznaje. Rekao je kako se ne smije događati da za invalide nema mjesta u bolnici ili da pomoć stigne prekasno, što se znalo dogoditi. Ostala dva cilja, osiguranje egzistencije te zbrinjavanje za invalide i njihove obitelji su uspješno riješeni, zahvaljujući suradnji s Vladom, rekao je Glogoški i premijerki uručio zlatnu plaketu za doprinos Vlade u ostvarivanju prava 100-postotnih invalida prve skupine. Kosor se invalidima zahvalila na doprinosu hrvatskoj slobodi i skorom ulasku u EU, prenosi HTV.

Idi na 24sata

Komentari 64

  • slavic 03.09.2011.

    boli nju briga za teške invalide samo skuplja političke bodove,troši novac!Prodali generale u hag a sad bi bila narodna heroina!nju muče prava profitera i lažnih invalida kojima je Hdz obezbedio mirovine!Njihovi članovi koji su dali đip vojski ili koji su samo nama dostavljali cigarete!

  • ljudi 03.09.2011.

    NECE ugroziti prava, prava nece ni biti:) Hahahaaha. Ih da hoces pobjediti, pa da narod vidi koliko je slijep kod ociju.

  • feba 03.09.2011.

    Slušaj ti Kosor borci i invalidi neće propasti u EU jer to NAROD neće dati a ne TI.Šta ti sebi ženo nećeš još dozvoliti?

Komentiraj...
Vidi sve komentare