To je to što me zanima!

Kosor: Nećemo popuštati sindikatima, branimo plaće

Šibenik: Premijerka Jadranka Kosor nekoliko je puta naglasila da se program, onakav kakav ga je zamislila Vlada, mora provesti baš u cijelosti
Vidi originalni članak

Premijerka Jadranka Kosor neumoljiva je prema sindikatima. Sa 14. Nacionalnog savjetovanja o gospodarstvu i poduzetništvu u Solarisu kraj Šibenika, pozvala ih je da se vrate u GSV. Poručila im je da neće uvažiti nijedan njihov zahtjev jer Vlada želi da se plaće i mirovine isplaćuju na vrijeme.
- Mislim da je dobro, jedino moguće i jedino realno da sva tri partnera, sindikati, Vlada i Hrvatska udruga poslodavaca, za zajedničkim stolom kreiraju program gospodarskog oporavka. Na tom programu ćemo uspjeti ako svatko bude dao svoj doprinos i ako svatko poduzme onaj dio mjera koji se naslanja na njega. Naravno da to traži i odgovornost i mrvicu hrabrosti svakoga od nas. Ja i Vlada na to smo spremni i vjerujem da će sindikati u konačnici razumjeti - rekla je premijerka. Nekoliko puta je naglasila i da se program, onakav kakav ga je zamislila Vlada, mora provesti u cijelosti.
- Bilo kakvo odstupanje od pojedine mjere znači urušavanje sustava, urušavanje tog bedema prema poteškoćama koje nas očekuju. Treba promišljati na način da se govori o svim korisnicima državnog proračuna, da je važno da na vrijeme budu isplaćene plaće, da umirovljenici na vrijeme primaju mirovine. Sada je trenutak da mislimo o tome. To je cilj koji treba braniti, a on se također brani kroz program gospodarskog oporavka i kroz sve njegove mjere - odgovorila je Kosor na pitanje može li Vlada imalo popustiti, barem u dijelu koji se tiče kolektivnih ugovora.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • stari mudrac 21.05.2010.

    branila si i dijasporu, pa popušila.

  • drug Tito_1 21.05.2010.

    Izbori i svi izađimo!

  • ikar3 21.05.2010.

    Braniš ti svoj bankovni račun kao i preostali hdzovci van zatvora.

Komentiraj...
Vidi sve komentare