To je to što me zanima!

Kosor poručila: Ako nastavite prosvjedovati, nećemo u EU

Premijerka je kratko komentirala prosvjed i rekla kako želi da građani prepoznaju da je njena Vlada ukinula posebni porez te da nije smanjivala plaće i mirovine
Vidi originalni članak

Premijerka Jadranka Kosor nakon sastanka s predstavnicima poslodavaca komentirala je jučerašnje prosvjede protiv Vlade i rekla da pregovore s Europskom unijom nećemo dovršiti ako budemo bili na cesti.

- Ako ćemo biti na cesti, nećemo ostvariti veliki strateški i povijesni cilj u godini u kojoj obilježavamo 20 godina od osamostaljenja Hrvatske. Vjerujem da većina građanki i građana Hrvatske to prepoznaje. U to sam se uvjerila jučer na sastanku s hrvatskim braniteljima - rekla je Kosor. 

Nastavila je kako Vlada unatoč zahtjevima oporbe u 2010. godini nije smanjila mirovine i plaće, nego da su plaće smanjili samo u 2009. Pobrojala je i da se ukinuo posebni porez, da se izmijenio zakon o porezu na dohodak i time omogućilo da 1,5 milijun građana ima nešto veća primanja.

- Željela bih da se to prepozna, rekla je Kosor i opet poručila prosvjednicima: Mir i stabilnost.

HUP za fleksibilniji Zakon o radu

Predstavnici HUP-a nakon sastanka s premijerkom Kosor rekli su da će se 3. ožujka ponovno sastati u Vladi kako bi čuli odgovor Vlade na njihove prijedloge i rješenja kratkoročnih i dugoročnih problema.

- Razgovarali smo o problemima o kojima HUP godinama priča i kako bi se prestalo razgovarati i konačno dali konkretni odgovori s rokovima i načinima kako da se riješe problemi. U protivnom, bojim se da ćemo imati sve više ljudi koji će ostati bez posla - rekao je Ivan Ergović, novi predsjednik HUP-a.

Založio se za fleksibilniji Zakon o radu i rekao da je nelogično da tvrtkama prihod padne 50 posto, a da sve odredbe ostaju iste. Naveo je primjer, da se radniku mora platiti velika otpremnina pri otkazu, da su poslodavci u problemima kad tog istog radnika žele ponovno zaposliti. Komentirajući prijedlog da se službenicima u državnim službama olakša davanje otkaza, rekao je da su poslodavci stekli dojam da postoje dvije države - proračunska, koja je zaštićena i država u kojoj su gospodarstvenici koji pune proračun. Podsjetio je da je u državnoj službi 3000 više zaposlenih, dok je lani istovremeno gospodarstvo izgubilo 80.000 radnih mjesta.

Kosor je razgovor s poslodavcima ocijenila konstruktivnim, izrazila zadovoljstvo što HUP podržava napore Vlade u borbi protiv korupcije.

- To je dodatna potpora u gospodarstvu, u programu oporavka i poslodavci podržavaju naše napore da završimo pregovore za ulazak u EU - rekla je Kosor i podsjetila da po ulasku u Uniju Hrvatska ima pravo na 3,5 milijardi eura.

Idi na 24sata

Komentari 1108

  • bijesni 28.02.2011.

    HA HA kao kokoš kokoda ona ponavlja o ulasku u eu pa nas OPLJAČKALA VLASTITA VLAST NAŠEG NARODA PA JEL SVI SMO STVARNO OVCE ZA ČUVANJE ŠTA ČE NAM TEK URADITI STRANCI??ONI NE TRAŽE DA NAMA BUDE BOLJE NEGO GDJE ČE ONI VLADATI KAD ČETE TO SHVATITI################################## a kad digneš glavu da nešto kažeš poslušnici te pendrekom i naravno udarcima tjeraju na drugačije razmišljanje..recite vi nama tko če platiti haube, krovove na policijiskim vozilima na kojima stoje snimatelji mupa i snimaju situaciju??????? i nove terence koje je mup kupio za suzbijanje nezadovoljstva u ovo doba recesije????????

  • lena_89 28.02.2011.

    mi ni ne želimo u eu..

  • ŽeljkoMarijanović 28.02.2011.

    Šta će nam pomoć te3,5 milijardi eura kad nam je dug 60 milijardi a možda i veći. Pa to nije ni kap vode a dok uđemo u EU proće još koja godina

Komentiraj...
Vidi sve komentare