To je to što me zanima!

Stvarno se ne da: Prije predaje vlasti bit će još jedna sjednica

Na sjednici se ministar poljoprivrede Petar Čobanković pohvalio berbom mandarina u 2010. i rekao da su dvije trećine otišle u izvoz, dok je ostatak pokrio naše potrebe
Vidi originalni članak

Jadranka Kosor je na sjednici Vlade na odlasku rekla da će njena tehnička Vlada raditi do posljednje sekunde te da svoj posao odvijaju u skladu s Ustavom i zakonima. Osvrnula se tako na komentare pojedinih medija da njena Vlada prvi put u povijesti održava sjednicu nakon izbora na kojima su izgubili. Odgovorila je da to nije točno.

- Vlada je 2003. zadnju svoju sjednicu imala 18. prosinca, iako su izgubili 23. studenog, a konačni rezultati izbora bili su 8. prosinca. Vjerujem da, pravila koja su vrijedila kad je SDP vodio vlast, vrijede i kad HDZ vodi vlast – rekla je Kosor. Najavila je da će njena Vlada imati još jednu sjednicu prije primopredaje na kojoj će podnijeti izvješće o financijskom stanju u državi i o najvažnijim projektima koje je njena vlada napravila. Rekla je kako će to napraviti 'kako bi javnost makar na kratko vidjela što je njena Vlada radila i na što su ponosni'.

Inače, na sjednici se ministar poljoprivrede Petar Čobanković pohvalio berbom mandarina u 2010. i to u okviru Izvješća o sufinanciranju otkupa i skladištenja mandarina.

- Na mandarinama smo polučili izvrsne rezultate na uskom području Neretve i razvili smo hrvatski brend. Od 60.000 tona, dvije trećine mandarina je otišlo vani, a jedna trećina je ostala u zemlji i pokrila vlastite potrebe – kazao je Čobanković. Da su naše mandarine odlične posvjedočila je i Kosor koja je prenijela dobar glas o našem voću iz inozemstva.

- To su bile i jesu iznimno dobre mandarine. To hvale i moje kolege s kojima se susrećem – rekla je Kosorica.

Vlada je također podijelila i stipendije djeci branitelja. Za više od 10.000 stipendija dati će se 44 milijuna kuna koji će se preliti iz dobiti Fonda hrvatskih branitelja. Do sad je takvu stipendiju dobilo više od 40.000 djece branitelja za što se dalo 240 milijuna kuna.

- Ovo je jedna od najboljih mjera bilo koje vlade do sad jer se radi o brizi o djeci i mladima te hrvatskim braniteljima a i njihovim obiteljima. To je projekt na koji možemo biti osobito ponosni – rekla je Kosor.

Idi na 24sata

Komentari 189

  • davidenko 09.12.2011.

    Neće Jaca održati još samo jednu sjednicu Vlade nego je navodno predviđeno još 4 telefonske sjednice Vlade a o čemu će sistematski izvještavati javnost polagano nakon što Milanović s svojom Vladom počne raditi.............moguće da će neke telefonske sjednice Vlade održavati i u inozemstvu ili po raztnim zatvorima ako se tamo zateknu---suluda je ova ekipa--hvala Bogu da smo ih s riješili

  • dbenci82 09.12.2011.

    naša Jadranka se bori kao lavica HDZ.najbolji kad je najteže

  • SmrdkoSmrdic 09.12.2011.

    Jaaadna.. Milanovicu, daj joj da tu i tamo vodi sjednicu Vlade!!! Joooj, kkao je bijedna i pokvarena i vlasti zeljna. Jedva cekam da ju ova gamad nist bolja iz stranke pokopa za vjeke vjekova sa politicke scene, da ode na neki srpski radio u Pakracu ili okolici...

Komentiraj...
Vidi sve komentare