To je to što me zanima!

Kosor umirovila Sanadera te dobila svoju igru života

Reakcija Kosor na uskrsnuće Sanadera osigurala joj je poene u stranci i među građanima. No zbog odlučnog micanja Sanadera zaboravili su harač
Vidi originalni članak

Reakcija Jadranke Kosor na nenadano trećesiječanjsko uskrsnuće dr. Ive Sanadera osigurala joj je poene u stranci i među građanima. Zbog odlučnog micanja Sanadera mnogi su smetnuli s uma njene nepopularne odluke poput harača.
U nedjelju se nije znalo koliku točno podršku bivši premijer uživa u stranci, niti koliko je brojna skupina koja ga podržava. Činilo se da ih je sedamnaest: posve dovoljno da sruše vladu! Zemlja se tresla u groznici, telefonske linije su bile usijane, vrh HDZ-a  održao je čak tri sjednice na svim razinama, na kojima su grčevito tražena rješenja. Znalo se da Sanader puca na mjesto predsjednika Sabora. U ponedjeljak ujutro, premijerka je razgovarala sa Sanaderom koji je, navodno, bio izrazito drzak. Tada je sjela sa užim predsjedništvom stranke, kojega uz nju čine zamjenik, pet potpredsjednika i tajnik. Kad je, oči u oči s njima, dobila jednoglasnu podršku, znalo se da će ići do kraja. U 15 sati počela je sjednica proširenog predsjedništva na kojoj se odlučivalo o Sanaderovoj sudbini, ali i o sudbini Luke Bebića i ostalih “zavjerenika”.
Jadranka Kosor u 18.15 navečer, u proključaloj atmosferi,  obratila  se stranci i naciji. Svi koji su stali uz Jadranku Kosor su dobitnici ove drame. Moćna premijerka teško će ih se odreći. Ponajprije, to je Vladimir Šeks kojemu se smiješi povratak na mjesto predsjednika Sabora. S te ga je pozicije skinuo Ivo Sanader, što mu Šeks očito nikad nije ni zaboravio, ni oprostio.
Fotelja Ivana Šukera lagano se ljuljala, no čini se da je sada za dulje vrijeme osigurao poziciju. Neko vrijeme može biti miran i Božidar Kalmeta, kao i Gordan Jandroković. HSS se brzo i pravilno svrstao uz premijerku, pa je iz krize izašao ojačan. Može se reći da je političke poene, iz oporbe, izvukao samo HNS - koji je munjevito reagirao tražeći prijevremene izbore.

ŽENA KOJA JE UMIROVILA SANADERA
Jadranku Kosor nakon ovoga više neće opisivati kao lutku na koncu. Nakon konačne odluke izgledala je kao čovjek kojemu je pao kamen sa srca. Zračila je optimizmom.  Sada uživa podršku masa, koja će joj trebati za teške  odluke koje ju uskoro čekaju.

ONI SU OSTALI U ZRAKOPRAZNOM PROSTORU...

BARBA LUKA MOŽE IĆI BRATI MANDARINE

Idi na 24sata

Komentari 29

  • Huck 07.01.2010.

    Ništa ona nije dobila , tako lako se poeni kod naroda ne dobivaju! Isključila Drivu iz stranke, osigurala sebe no najvažnije - povlastice na teret poreznih obveznika nije ukinula! Čiji je ona premijer? Stranački ili premijer cijele RH ? Čije interese premijerka štiti? Priču s kriminalcem Drivom je tek započela rješavatio , neka je izvoli dovršiti do kraja , te ga liši svih ovlast! Dosta je parazitirao na i grbači građana HR. a treći korak , neka i njemu zamrznu imovovinu! Neka dokaže kako ju je zaradio! Onda, nakon svega ovog provedenog ćemo premijerki odati priznanje !

  • konjica 07.01.2010.

    Jaco stavi mu prstiće u vrata neka prizna i vrati što je jamio i naplati mu čuvare i sve ono što koristi ,a na to više nema pravo.

  • franjo91 07.01.2010.

    BRAVO jADRANKA SAMO TAKO, I SVE ŠTO NEVALJA OČISTI ISPRED SEBE. DOKAŽI DA IMAŠ ČELIČNU ŠAKU, A MI SMO SVI UZ TEBE.

Komentiraj...
Vidi sve komentare