To je to što me zanima!

Kosovo: Nekoliko tisuća ljudi već slavi neovisnost

Kolone automobila duge kilometrima s albanskim zastavama te zastavama SAD-a i zemalja zapadne Europe kruže ulicama glavnoga grada
Vidi originalni članak

Nekoliko tisuća građana Prištine i ostalih dijelova Kosova, kao i Albanci iz susjednih zemalja u subotu navečer već su počeli slavlje uoči najavljenog proglašenja neovisnosti Kosova u nedjelju. Kolone vozila duge nekoliko kilometara s albanskim zastavama te zastavama SAD-a i zapadnoeuropskih zemalja, uz zvuke automobilskih sirena, kruže ulicama kosovskoga glavnoga grada. Ispred hotela Grand nekoliko stotina građana je unatoč izuzetno hladnom vremenu, uz zvuke albanskih instrumenata, zaigralo kolo. Ispred hotela Ilirija počelo je montiranje bine, na kojoj će se u nedjelju navečer održati svečani koncert i gdje će se, kako je najavljeno, oko 23 sata građanima obratiti predsjednik Fatmir Sejdiu i premijer Hashim Thaqi. Kosovska policijska služba je priopćila da tijekom dana nije bilo nijednog incidenta koji bi se mogao povezati s najavljenim proglašenjem neovisnosti Kosova.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Ratkajeva 17.02.2008.

    ja baš nisam upućena ali mislim da se ovi veliki hrvatine sada vesele jer je to srbija.da se baskija odvoji od španjolske mislim da to mnogi ne bi pozdravili.mi hrvati smo takav narod da se veselimo srpskoj ne znam kako bi to nazvala pa ću reći nesreći.iako ja bi ih šutnula čim bi počeli tražiti neovisnost.

  • lažno ime 17.02.2008.

    Bliži se kraj velikosrpske ideologije. Terorističko ugnjetavanje srbije i njezine podružnice slovenije kroz nekakvu jugoslaviju, a kasnije i etnička čišćenja i uzurpiranja teritorija koji nisu ni približno srpska ili slovenska.

  • gardy 17.02.2008.

    da da reće željko srbin sa suzama u oku.ha ha ha

Komentiraj...
Vidi sve komentare