To je to što me zanima!

Kotromanović: "U miru Vlada upravlja Oružanim snagama"

Predsjednica tvrdi kako bez njezine zapovijedi neće biti vojnog mimohoda 5. 8. u Zagrebu. Ministar obrane tvrdi da to nije tako i da Kitarović ne može to zabraniti
Vidi originalni članak

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je kako kao vrhovna zapovjednica Oružanih snaga jedina može zapovijediti vojni mimohod u Zagrebu. No, s tim se ne slaže ministar obrane Ante Kotromanović koji kaže da Oružanim snagama RH u miru upravlja Vlada te kaže da predsjednica ne može vojsci zabraniti mimohod u Zagrebu. Naime, predsjednica se referirala na Ustav, dok se Kotromanović poziva na Zakon o obrani.

- Uporaba snaga u ratu je jasna - piše to je Predsjednik Republike. U miru - korištenje snaga rade Vlada i ministar obrane - takvih sam odluka u zadnje dvije-tri godine propisao nekoliko stotina - kazao je Kotromanović, ali ističe kako kao ministar ne želi sukobe s predsjednicom, javlja RTL.

- To je tako i drukčije ne može biti jer bi se u protivnome kršio zakon - objasnio je Kotromanović.

Bez obzira na nadležnost predsjednice i ministra, o proslavi 20. obljetnice Oluje trebao bi odlučiti posebni Državni odbor osnovan upravo zbog toga što se Ured predsjednice i Vlada nisu uspjeli usuglasiti oko toga gdje će proslava biti. 

Grabar Kitarović je predlagala dvije jednakovažne proslave u Kninu i Zagrebu, a Milanović predložio vojni mimohod u Zagrebu koji je predsjednica pak htjela odgoditi za iduću godinu.

Idi na 24sata

Komentari 618

  • liliana 13.05.2015.

    Ministre naučite prije svega engleski,tako mlad čovjek,ministar i nema elementarno znanje engleskog jezika,a mi članica NATO-a.Kako možete sudjelovati na sastancima zatvorenog tipa?Naši ministri su poluobrazovani,nije čudo da smo u takvoj situaciji.

  • milka cream 11.05.2015.

    stvano trabunjaju gluposti ovi sdp-ovci! dajte se nemojte više sramotiti!

  • milka cream 11.05.2015.

    na čemu su ovi kukurikavcii?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare