To je to što me zanima!

Kotromanović: Za mjesec dana povući ćemo hrvatske vojnike

Ministar Kotromanović najavio je u ponedjeljak da će tijekom ovog tjedna u Siriju otići ekipa u kojoj su dva generala kako bi vidjeli na koji način izvući ljude i sredstva
Vidi originalni članak

Ministar Ante Kotromanović najavio je u ponedjeljak da će tijekom ovog tjedna u Siriju otići ekipa u kojoj su dva generala kako bi vidjeli na koji način izvući ljude i sredstva. 

Rekao je da se ne zna kada će točno početi povlačenje, ali da će to vjerojatno biti za mjesec dana. Možda i više jer treba pronaći zamjenu.

- Mi ćemo naše ljude od tamo vratiti kući i mi već razmišljamo o novim misijama jer je to nama vojnički i politički interes - rekao je ministar koji je prokomentirao i nedavne kritike umirovljenih generala na račun vlasti.

Rekao je da su civili i da imaju pravo na svoje mišljenje, da se on u mnogo čemu ne slaže s njihovim stajalištima, ali u mnogim stvarima će se i složiti. 

Podsjetimo, Ministarstvo obrane u četvrtak je uputilo službeno pismo UN-u u kojem su objasnili da namjeravaju povući svih 97 hrvatskih vojnika na Golanu, a odluku su donijeli nakon napisa u svjetskim medijima da Hrvatska prodaje oružje sirijskim pobunjenicima. 

Idi na 24sata

Komentari 34

  • iorcik 05.03.2013.

    Zašto ih od tamo povlačiti ako ih možemo platiti? Nitko ih tamo nije slao a da nisu htjeli. Za odabir su se otimali i guzili na sve načine. Neki i neke od njih nisu bili sposobni za prvu crtu u Domovinskom ratu, pa su bili trećerazredni logističari i financijaši i tako stekli potrebne vojne vještine. Sada su sposobni za prvu crtu radi love, opet u pozadini. Neka tamo i ostanu.

  • jabbar 05.03.2013.

    Možeš pitati bivšeg ministra za savjet!On ima iskustva kak se leti iz Izraela za tri dana......400 ljudi...bez sredstva!

  • Crna_1 05.03.2013.

    obet baljezganja u prazno !!

Komentiraj...
Vidi sve komentare