To je to što me zanima!

Kovačić je 'out': Blago Markota v. d. glavnog ravnatelja HRT-a

I vladajući i oporba složili su se da je Markota dobro prijelazno rješenje do izbora novog glavnog ravnatelja HRT-a, a svi su složni da treba što prije raspisati natječaj za njegov izbor
Vidi originalni članak

Saborski Odbor za medije jednoglasno je u četvrtak odlučio da će se Blago Markota imenovati vršiteljem dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a, javlja Večernji list.

Tu odluku još mora potvrditi i Sabor na glasovanju u petak.

Podsjetimo, HRT je bez vodstva od 1. listopada kada je istekao mandat bivšeg v.d. glavnog ravnatelja Siniše Kovačića. 

I vladajući i oporba složili su se da je Markota dobro prijelazno rješenje do izbora novog glavnog ravnatelja HRT-a, a svi su složni da treba što prije raspisati natječaj za njegov izbor.  

- SDP nema primjedbi, to je čovjek koji je dugo u kući, obavljao je odgovorne dužnosti, a kolege nisu imale prigovora na njega. Ovo je ozbiljan prijedlog za razliku od njegova prethodnika koji je loše radio svoj posao, uzimao si veće ovlasti nego su mu dopuštene i posmjenjivao cijelu hrpu ljudi - kazao je SDP-ov Nenad Stazić i dodao da SDP očekuje da se čim prije raspiše natječaj za novog glavnog ravnatelja. 

Blago Markota je na HRT-u od 1999. godine. Bio je rukovoditelj marketinga, predsjednik Uprave, Glavni ravnatelj, savjetnik Glavnog ravnatelja, a posljednje tri godine bio je rukovoditelj Arhive i programskog gradiva HRT-a.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • MladenM. 11.11.2016.

    bre Siniša đaba si im pljugao

  • Gena Vava 11.11.2016.

    Hoće li se za promjenu poboljšati i program???

  • Kor - Jan - Dar 11.11.2016.

    Pa čemu novi ravnatelj?? HRT, i njen program, opče nisu loši. Problem je u tomu kaj Hrvati nemaju poduzetničkog duha. Kad bi se uratci i HRT-a prodavali svjetskim policijama, obavještajnim i sigurnosnim službama,,,, u svrhu rastjerivanja nasilnih prosvjeda, i iznuđivanje priznanja od najtvrdokornijih uhićenih kriminalaca i terorista,, Hrvatska bi možda mogla zaraditi toliko love da i vanjski dug otplati....Ali ajd dobro! Utješno je kaj je vjerojatnost da se i novi ravnatelj ne bude pobrinul da kvalitet HRT programa nebu na dosadašnjoj razini, jednaka ko da hrvatski tajkuni budu vrnuli sve što su pokr***, odnosno popalili od 90tih do sad,, da HDZ i SDP budu ušli u veliku koaliciju i odmah pokrenuli reviziju pretvorbe i privatizacije,,,,,,,,,

Komentiraj...
Vidi sve komentare