To je to što me zanima!

Kraj jedne ere: Branko Bačić nakon devet godina više neće voditi HDZ dubrovačke županije

Potpredsjednik HDZ-a i šef kluba zastupnika HDZ-a kaže da je odluku da se više ne kandidira donio još lani, ali su htjeli odraditi lokalne izbore: Izbore smo dobili, sada je vrijeme za pomlađivanje organizacije...
Vidi originalni članak

Branko Bačić koji je jedan od najbližih suradnika šefa HDZ-a Andreja Plenkovića, neće se više kandidirati za predsjednika Dubrovačko-neretvanske županijske organizacije stranke. To nam je i sam potvrdio, ali opovrgava stranačke kuloare koji pričaju da je to uvjetovano i time što HDZ nije osvojio niti jedno gradonačelničko ili načelničko mjesto od pet gradova i općina na njegovoj Korčuli. 

- Moji najbliži suradnici i prijatelji znaju da sam tu odluku donio još lani. Kada sam krajem prošle godine izabran, znao sam da će nakon lokalnih izbora biti i unutarstranački za nova vodstva. Samo zato sam prihvatio da budem predsjednik kroz tih manje od godinu dana. Imamo kvalitetne ljude u županiji i vrijeme je za pomlađivanje. Ja sam potpredsjednik stranke, Sabora i vodim  klub zastupnika - kaže Bačić.

BILO JEDNOM U HRVATSKOJ... Kako je HDZ oteo sudove i ubio pravdu: 'Bilo je to 1993. godine, tada je počela velika čistka...'

Što se tiče rezultata na lokalnim izborima, Bačić kaže da su oni apsolutni pobjednici i da je rezultat HDZ-a u Dubrovačko-neretvanskoj županiji među tri najbolje županije u Hrvatskoj. 

- Imamo 15 od 22 jedinice lokalne samouprave u županiji. Župan Nikola Dobroslavić je pobijedio i formiramo bez ikakvih problema županijsku skupštinu s partnerima. Naša županija je na svim izborima u mojim mandatima ostvarivala ponajbolje rezultate za stranku u Hrvatskoj - kaže Bačić. 

Unutarstranački izbori bi se trebali održati do kraja godine, a bit će najverojatnije u rujnu. 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • 24.06.2021.

    Najmanji problem je u njemu i takvima…….izvor su svi oni koji glasaju za to. A sve pod formom izlizanog domoljublja, ratova, pobjeda i niskog IQ-a.

  • ursuss 24.06.2021.

    "napojio se" na valovu države- sada slijedeći...

  • POTPEC 24.06.2021.

    Mislim da je to kraj i druga Bačiča i njjegove partije HDZ.... Torbe su spremljene karte kupljene i bižanija se sprema.  Samo nažalost nije jedini koji uspjeva pobić bez sudskih progona.

Komentiraj...
Vidi sve komentare