To je to što me zanima!

Krava Cvita lutala osam dana, izgladnjelu ju spasili GSS-ovci

Kruševo: Cvitin vlasnik, Mile Brajinović, našao je izgladnjelu i dehidriranu kravu te nazvao 112 u strahu da ju ne napadnu vukovi. GSS-ovci su za kravu napravili nosila
Vidi originalni članak

Mili Brajnoviću iz Kruševa pokraj Obrovca prije osam dana je odlutala krava Cvita, koju su u ponedjeljak spasili zadarski HGSS-ovci. Mile ju je danima tražio, a kad je pronašao Cvitu, jadna je životinja bila toliko izgladnjela i dehidrirana da se nije mogla vratiti u selo.

Njezin vlasnik, u strahu da obiteljsku hraniteljicu ne bi napali vukovi, nazvao je Centar 112 i zatražio pomoć. IZ DUZS-a su o tome odmah obavijestili zadarsku stanicu HGSS-a, čijih se 15 članova odmah uputilo na nepristupačan teren. Izradili su improvizirana nosila, dovoljno jaka da izdrže transport 300 kilograma teške krave. Na njima su Cvitu nosili gotovo kilometar do lokalne prometnice i tamo je predali vlasniku. 

To nije bio prvi put da su zadarski GSS-ovci spašavali krave i druge domaće životinje na Velebitu i u podvelebitskom području.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • bonton 20.03.2012.

    sta je mile radio dok mu je krava odlutala

  • mimini 20.03.2012.

    HGSS svaka vam čast...još uvjek ima nesebičnih ljudi spremnih pomoći u nevolji...

  • cik - cak 20.03.2012.

    e Mile Mile da si se bolje brinuo za životinju nebi otišla od tebe,koliko si je dana tražio ako sada ima 300 kila.koliko je imala kila kad je bila kod tebe?

Komentiraj...
Vidi sve komentare