To je to što me zanima!

Kreću linije 3, 5 i 14: Tramvaji od danas opet voze Zagrebom

ZET je prije ponoći poslao priopćenje u kojem navode da od srijede opet počinju voziti tramvaji. Linija 3 vozi svojom trasom, a linije 5 i 14 vozit će izmijenjenom trasom. Voze prema nedjeljnom rasporedu
Vidi originalni članak

Iz ZET-a su nešto prije ponoći poslali priopćenje u kojem navode da od srijede Zagrebom počinju voziti tramvaji, ali samo na tri linije - za sada. 

U priopćenju se ispričavaju na kasnoj objavi u kojoj navode da su morali detaljno ispitati sve segmente trasa kojima će linije od ranog jutra prometovati. Naime, tramvajski je promet bio prekinut Odlukom Nacionalnog stožera o obustavi javnog prijevoza, a u Zagrebu je dodatni problem i potres u kojem je oštećena infrastruktura.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prve tri tramvajske linije u prometu

Od srijede, 29. travnja, u promet će biti puštene prve tri tramvajske linije koje će u ovoj fazi prometovati slobodnim prometnim koridorima.

Tramvajska linija 3 prometovat će uobičajenom trasom: Ljubljanica – Ulica grada Vukovara – Savišće.

Tramvajska linija 5 prometovat će izmijenjenom trasom: Prečko – Savska cesta – Ulica grada Vukovara – Žitnjak.

Tramvajska linija 14 također će prometovati izmijenjenom trasom: Ljubljanica – Savska cesta – Jadranski most – Zapruđe, čime će nakon više od godinu i pol biti uspostavljen tramvajski promet preko obnovljenog remetinečkog rotora.

Tramvajske linije vozit će prema nedjeljnom rasporedu vožnje koji je dostupan na početno-krajnjim stajalištima te internetskoj stranici ZET-a.

- Stručne službe svakodnevno su na terenu i intenzivno rade na osiguravanju uvjeta kako bi se postupno uvodio tramvajski promet i na ostalim linijama - navode iz ZET-a

 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • CvjetnaRosa 29.04.2020.

    moram priznat da me skoro slagiralo kad sam vidla tramvaj koji me umalo pogazil 🤣 isto tak moram priznat da mi uopce nisu falili, isto ko i svi ovi auti...naj volim zg ljeti i u karanteni 👀

  • 29.04.2020.

    Idiotizam

  • 29.04.2020.

    Nedjeljni raspored u radne dane, tko će čekati tramvaj, pa kad dođe pun 'ko šipak?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare