To je to što me zanima!

Kremlj odgovara na sankcije: Rusija zatvara zračni prostor?

Ruski premijer Medvedev rekao je kako bi Kremlj na sankcije EU mogao odgovoriti 'asimetričnim mjerama' te spomenuo zatvaranje ruskog zračnog prostora za Zapad
Vidi originalni članak

Nakon što je EU najavila uvođenje sankcija za ruske naftne gigante zbog napete situacije u Ukrajini, iz Moskve su poručili kako bi Kremlj mogao odgovoriti svojim ograničenjima. Kako piše RT, Rusija bi mogla udariti na zračne prijevoznike te se razmatra mogućnost da se u potpunosti zabrane preleti svih zapadnih avioprijevoznika kroz ruski zračni prostor.

Ruski premijer Dmitrij Medvedev je EU sankcije nazvao 'glupima', a Zapad optužio da namjerno želi naštetiti ruskom gospodarstvu. Dodao je kako će se Rusija u tom slučaju okrenuti vlastitoj proizvodnji te pokušati postati što manje ovisna o uvozu. Jedna od prvih mjera bila bi zabrana prometovanja zračnih avioprijevoznika što bi otvorilo prostor za domaće aviokompanije. 

Porošenko u Mariupolu: Nikome ne damo naš ukrajinski teritorij

Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko kazao je kako su ukrajinske snage u posljednja četiri dana uspjele osloboditi 1200 ukrajinskih ratnih zarobljenika, čija je razmjena dogovorena tijekom sastanka u Minsku prošlog tjedna. Porošenko je u ponedjeljak posjetio Mariupol, istočnu luku, gdje je obećao građanima da će braniti grad od proruskih separatista. 

- Ovo je naš ukrajinski teritorij i nećemo ga nikome dati - poručio je Porošenko na svojem Twitter profilu. 

Tijekom posjeta Mariupolu, poručio je kako je nemoguće samo vojnim sredstvima pobijediti u sukobu te pozvao ruske trupe da se povuku. Reuters prenosi kako se Porošenko s pet država članica NATO-a dogovorio o direktnoj dostavi oružja još na summitu u Walesu, no četiri od pet članica je takve  informacije opovrgnulo. 

Idi na 24sata

Komentari 118

  • pidanko29 09.09.2014.

    koji glupanderi ovi rusi , pa ko vam je mama i tata , pre tisucu godina ste setali po sumama i ziveli u pecinama i sad bi oni da izigravaju civilizaciju !!!!!

  • Spec 09.09.2014.

    Skupina zemalja u raspadu namece sankcije velesili . Vrlo mudro .

  • belizagrebgrad 09.09.2014.

    Uskoro če opet biti mladih ruskinja za najlonke,traperice,10dkg kave ili pol kile vegete.

Komentiraj...
Vidi sve komentare