To je to što me zanima!

Krenuo je slikati medvjeda, pa morao bježati od njega

Dinko Perušić želio je prići medi što bliže. Snimao je i medvjed je krenuo prema njemu. Dinko je pobjegao u auto, a medvjed otišao svojim putom
Vidi originalni članak

Vidio sam mu krajnike, uz smijeh je komentirao bliski susret s medvjedom u Lici Dinko Perišić (58), koji u HEP-u održava dalekovode. On se prošli tjedan s kolegom Davorom Manenicom vozio na teren šumskim putom od Gračaca k Donjem Lapcu.
- Primijetili smo medu kako pije vodu iz lokve. Stali smo i izašli. Dinko ili Deda, kako ga zovemo, hvali se da je u gotovo 30 godina staža na terenu vidio sve životinje koje obitavaju u nas osim medvjeda. Bio je ushićen. Izletio je iz auta i krenuo za njim noseći stari fotoaparat. Medo je počeo bježati - kaže Manenica. Želio mu je prići što bliže da ga može dobro snimiti. Medo je potom stao, a Dinko mu se približio na četiri metra.
- Mislio sam da će ga rastrgati. Prepao sam se. Stajao sam kraj auta. Medvjed je krenuo na Dinka, a on je počeo bježati. Do auta je imao 15-ak metara. Uspjeli smo pobjeći. Pobjegao je i medo - kaže Manenica. Đuro Huber, stručnjak za medvjede, kaže da je životinja branila svoje hranište, u ovom slučaju vodu. Ne preporučuje ovakav “lov”.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • real 09.07.2009.

    pa i MEDO ne trpi Paparace...

  • 1Broj 09.07.2009.

    fake.

  • Univerzum 08.07.2009.

    ko ga jebe šta ga nije pojeo pa da se najede medo

Komentiraj...
Vidi sve komentare