To je to što me zanima!

Kriminalist o slučaju djevojčice Danke: 'Specifična situacija, neočekivana čak i za policiju...'

Kriminalistička praksa poznaje takve slučajeve da počinitelji priznaju počinjenje kaznenog djela, no ponekad su svjesni da to tijelo nosi novi komplet dokaza i možda nekih novih okolnosti i činjenica, ipak se suzdržavaju od potpune kooperativnosti, kazao je
Vidi originalni članak

Josip Pavliček, kriminalist, govorio je za RTL o novim elementima potresnog slučaja u Srbiji gdje se još uvijek traga za tijelom nesretne djevojčice Danke.

- S obzirom na informacije koje imamo iz medija, vidimo da se radi o osobi koja bi mogla znati gdje se nalazi mrtvo tijelo i ta činjenica, dakle, svakako će utjecati i na daljnji tijek kriminalističkog istraživanja - rekao je te dodao ga ne čudi da još nisu našli tijelo, kako kaže, nije to neuobičajena situacija.

IZBORI 2. LIPNJA Tako to radi Vučić: Predsjednik Srbije na lokalnim izborima je listu nazvao - po samom sebi

Upitan je i je li čudno da su priznali ubojstvo, a tijelo nije nađeno.

- Kriminalistička praksa poznaje takve slučajeve da počinitelji priznaju počinjenje kaznenog djela, no ponekad su svjesni da to tijelo nosi novi komplet dokaza i možda nekih novih okolnosti i činjenica, ipak se suzdržavaju od potpune kooperativnosti - govori.

Upitan je i o čovjeku koji je navodno umro prirodnom smrću.

- Radi se o neočekivanoj i za policiju, neugodnoj okolnosti. No, obdukcija će reći svoje što je uzrok smrti, a vjerujem neka neovisna istraga će potvrditi ili opovrgnuti da nije bilo nekih neprofesionalnosti od strane policije - dodaje.

ZLOČIN U SRBIJI Brat osumnjičenog preminuo u pritvoru, otkrili su uzrok smrti: Otac ide u jednomjesečni pritvor

- Da vjerujem da su istražitelji poduzeli sve one standardne mjere i radnje koje se poduzimaju u takvim slučajevima i to je upravo rezultiralo ovim stanjem stvari, dakle brzim otkrivanjem počinitelja. Nažalost, za tijelom se još traga - kazao je.

Svi se pitaju što je bilo tim ljudima u glavi, a kriminalist je upitan je li to trenutak krive odluke ili nešto drugo.

- Radi se o specifičnoj situaciji koja je obilježena brojnim faktorima osobnim, psihičkim, okolnosnim, situacijskim. Tako da ja bih rekao da su oni u svom svijetu tog trenutka i da donose odluke, možda potpuno neracionalno - zaključio je.

Idi na 24sata

Komentari 54

  • Tarantula Vulgaris 09.04.2024.

    Ima članak gdje piše da su se pasi strahovito uzlajali pored septičke jame, nije isključeno da cisterna kojom se izvlači đubre iz jame nije povukla i ostatke tijela malenog djeteta, jer ko zna u kakvom je stanju bilo tijelo, šta od samog stajanja, a ko zna šta su oni učinili sa tijelom, sve je moguće, nažalost jadno to dijete kako je skončalo nepažnjom majke...... Ovim monstrumima vječni pakao, mnogo toga upućuje na pražnjenje septičke jame, zašto bi se obučeni psi toliko uzlajali samo na tom mjestu pogotovo pas Zigi koji je u mirovini sa pustim nagradama, pas koji je izvlačio tijela ispod ruševina nakon potresa u Turskoj, apsolutno niko nije pomislio na tako nešto šta je vrlo moguće, baš mi je žao te curice, baš slučaj za razmatranje...

  • 1235i 08.04.2024.

    Niko neće tako hladno priznat ubojstvo sakrivanje to znam.. niko neće reći ubojstvo sam.dijete pa šta bi vjerujete. Neko oh je poplavio da daju lažni iskaz. Da bi došli i.medije ko će ha znati u ovom.cidnom.i surovom svijetu

  • omniameamecumporto 08.04.2024.

    Postavio bih samo jedno pitanje koje su i istražitelji postavili i nije mi jasno kako je mala djevojčica prešla kroz ono grmlje i šipražje i rupetine na cestu za tako kratko vrijeme, kad mnogi kažu da je to nemoguće. Nemaju ništa osim iznuđenog priznanja. Tijela nema, okolnosti nestanka čudne. Moguće da je u pitanju otmica i prodaja djeteta. Opet se vraćam na početak kako je mala sama prošla sve te prirodne prepreke. I na kraju zašto ju susjeda nije pokupila sa ceste ako ju je uopće tamo i vidjela. Čudna okolina, čudni ljudi, sve kao iz filmova strave. Umiru svjedoci....

Komentiraj...
Vidi sve komentare