To je to što me zanima!

'Kriterij nije samo niža cijena GEN-I-ja, već i 'zelena nabava'

Predstojnik Državnog ureda za središnju javnu nabavu, Dario Janković kazao je kako su se na natječaj za opskrbu ministarstava strujom javile ukupno tri tvrtke
Vidi originalni članak

Gost Dnevnika 3 bio je predstojnik Državnog ureda za središnju javnu nabavu, Dario Janković, koji se osvrnuo na pobjedu slovenske tvrtke GEN-I na natječaju za opskrbu ministarstava i državnih ureda električnom energijom. 

- Kriterij za odabir na natječaju nije bila isključivo niža cijena. Osim kriterija cijene uveli smo i kriterij tzv. 'zelene nabave, odnosno proizvodnje iz obnovljivih izvora. I jedna i druga tvrtka su dale 100 posto, no na kraju je ipak bila presudna cijena koja je 9 posto niža - kazao je Janković. 

Dodao je kako HEP i GEN-I nisu bili jedini ponuđači te da su na natječaju konkurirale ukupno tri tvrtke. 




Idi na 24sata

Komentari 25

  • ivanfilip 20.06.2013.

    Zakaj su maknuli Janšu??!Kaj je ono bilo s ulaskom Hypo banke u RH ,kaj je...sklon sam sumnjati u razloge ulaska Slovenaca na naše tržište...nekak mi se čini da se biude toganaknadno otkrilo...

  • Ajjatolah 20.06.2013.

    Inače vlada sustavno i planirano uništava državna poduzeća, sve s orjentacijom na EU. Cilj je da EU preuzme sve što se može pa tako i HEP. Zato je HEPu Linić izdirigirao visoku cijenu struje, da mogu ući ovakvi igrači po dampinškim cijenama. Da je cijena ostala 30% niža kako je i bila, na ovu konkurenciju bi se mlako reagiralo jer bi imali istu cijenu. Sve je planirano i ništa nije slučajno, pgotovo u politici gdje se vrte bilijarde eura. Daleko od toga da ću ja sad glumiti patriota i ostati pri HEPu, već sam se prebacio jer mrzim uhljebe.

  • prdr 20.06.2013.

    Ovaj HEP je bio firma za legalno pljačkanje građana Hrvatske,potaknuta od vlade,a kojoj je bio interes uhljebljivanje na dobro plaćena radna mjesta, svojih podobnika.Sada kad se otvorilo tržište,sad po običaju štakori prvi bježe.Nama građanima ostavljaju njihovo rasipnićko poduzeće i partijske štakore.

Komentiraj...
Vidi sve komentare