To je to što me zanima!

"Kriva injekcija me skoro ubila, a izgubio sam i vid"

Nakon što su mu liječnici na Hitnoj u Križevcima dali injekciju Voltarena Domagoju je otpala koža i nokti. Zbog visoke temperature su mu srasli kapci
Vidi originalni članak

Nedostaju mi prijatelji, škola, sport, izlasci... Sve sam izgubio u jednom danu i život mi je uništen zbog liječničke nebrige, kratko je komentirao Domagoj Dugina (17) strahote koje je od Badnjaka 2007. godine dosad proživio zbog pogrešne odluke liječnice Hitne pomoći u Križevcima da njegovu upalu očiju i grla, osim običnim kapima i sirupom za kašalj, liječi injekcijom Voltarena.
- Rekao sam liječnici da Domagoju ne smije dati injekciju jer je kao dijete bolovao od epilepsije, ali nije me poslušala. Pola sata kasnije njegovo se tijelo zbog toga osipalo, pa je doktorica došla k nama kući i dala mu drugu injekciju, a onda je nastala katastrofa. Dan kasnije odvezli su ga u koprivničku bolnicu, gdje mu je bilo sve lošije zbog povišene temperature, a medicinsko osoblje izgubilo je dokumentaciju o sadržaju druge injekcije koju je Domagoj dobio. Mladića su sljedeća dva i pol mjeseca liječili u zagrebačkim bolnicama, gdje je tjednima imao temperaturu 41°C, otpali su mu svi nokti na rukama i nogama i još ih nema, stradali su mu unutarnji organi i više puta su ga operirali.
- Zbog trotjedne temperature i groznice srasli su mi očni kapci i izgorjele žlijezde koje proizvode suze, koža mi je otpala, smršavio sam 26 kilograma i imao pet operacija očiju te jednu jednjaka. Na lijevo oko vidim 15%, na desno još manje, čitam i gledam televizor s deset centimetara udaljenosti, a sve samo zato što liječnica nije poslušala tatu pa sam obolio od TEN-a, odnosno toksične epidermalne nekrolize - nabrojio je Domagoj svoje probleme, s kojima živi dvije godine. Domagojeva majka kaže kako je njezin sin morao prekinuti školovanje.
- Želimo samo da odgovorne primjereno kazne . kaže obitelj Dugina koja vjeruje u pravdu.



'SJEĆAM SE DA SMO DJEČAKA PROPISNO ZBRINULI I OBRADILI'

Došao je 24. prosinca 2007. kod nas na Hitnu zbog temperature i osipa. Zbrinuli smo ga prema propisima i zadržali četiri dana na zaraznom odjelu, a onda je nastavio liječenje u Zagrebu, rekla je ravnateljica koprivničke Opće bolnice Gordana Slavetić.

Idi na 24sata

Komentari 46

  • opomena 08.10.2009.

    Zaista nemam namjeru nikoga omalovažavati, no ne znam zašto se osobe sa završenih 3-4 razreda srednje obrtničke ili poljoprivredne škole osjećaju prozvani komentirati ovaj slučaj s medicinske strane. Ponajprije što o medicini nemaju pojma, pa su komentari hrpa nebuloza koje uopće nema smisla komentirati. Google nije zamjena za medicinski fakultet, pa Vas molim da se suzdržite \"stručnih ekspertiza\" i eventualno izrazite podršku dotičnom dječaku. Dvije injekcije Voltarena nemaju apsolutno nikakve veze s epilepsijom, što roditelji uporno ponavljaju. Lijekova koji mogu uzrokovati TEN ima više od 100, u preko 20 različitih grupa. Vrijeme od prosječno 14 dana od uzimanja lijeka je potrebno da bi se manifestirali simptomi TEN. Kako piše u članku, simptomi su već bili prisutni pri dolasku liječnice.

  • angel7 28.05.2009.

    svasta. jadan covijek.

  • mayhem26 28.05.2009.

    \"Ravnateljica bolnice kaže da je sve bilo po propisu\"O tome ce draga \"dospojo\" odluciti nadlezne institucije i sud a ne ti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare