To je to što me zanima!

Krivac je punjač? E-cigareta konobarici eksplodirala u lice

Baš sam se okrenula da bih nekom vratila sitniš i tada sam čula prasak. Vidjela sam da vatra ide prema meni, prepričala je incident 18-godišnja konobarica
Vidi originalni članak

Osamnaestogodišnja konobarica Laura Baty izbjegla je ozbiljne ozljede nakon što joj je elektronička cigareta eksplodirala u lice. Djevojka je u vrijeme incidenta prošle nedjelje radila za šankom u hotelu ''Buck Inn'' u britanskom gradu Richmondu, javlja York Press.

- Baš sam se okrenula da bih nekom vratila sitniš i tada sam čula prasak. Vidjela sam da vatra ide prema meni. Tada sam osjetila toplinu i dala se u bijeg - prepričala je Laura nesvakidašnju situaciju. Ubrzo je shvatila da joj je ruka opečena te da joj je haljina pocrnjela. Počela je histerično plakati. U pomoć joj je priskočio jedan od gostiju. Smirio ju je i odveo u toalet gdje se osvježila.

Dio baterije pogodio gosta u trbuh

Poslije je ustanovljeno da je eksplodirala elektronička cigareta koja je pripadala 21-godišnjem zaposleniku Stewartu Patersonu. On ju je, kao i mnogo puta do tada, stavio u punjač za iPad. Nije niti slutio da bi moglo doći do eksplozije. Kako je bar u trenutku incidenta bio pun, dio baterije pogodio je jednog gosta u trbuh te ga opekao. No snimka s nadzorne kamere pokazuje kako je Laura imala pravu sreću i ''za dlaku'' izbjegla da joj vatreni oblak ne uništi lice.

Kriv je punjač?

Glasnogovornica kompanije koja proizvodi e-cigarete suzdržala se od komentiranja slučaja. Upozorila je da se takav tip cigareta treba puniti na onim punjačima koji su za njih i namijenjeni.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • plavi-9 13.04.2014.

    treba pušiti ekološke cigare

  • vanilijica 11.04.2014.

    Pa sad ti puši te električne. Nije ovo prvi slučaj već se to događalo.Ako već pušiš puši duhan i to onaj motani bolji je nego gotove cigarete. Ove električne živa su kemija jedina dobra stvar je što nemaju miris a što se tiće štetnosti još su gore od klasičnih cigareta.

  • _petra_ 11.04.2014.

    made in china

Komentiraj...
Vidi sve komentare