To je to što me zanima!

Krivi su! Organizirali su put 39 imigranata iz Vijetnama, pa ih pustili da se uguše u kontejneru

Imigranti su preminuli jer je u kontejnerima bila neizdrživa temperatura od 38,5 stupnjeva Celzijuesvih, a muškarci, žene, pa i djeca od 15 godina, bili su zatočeni u kontejneru dulje od 12 sati.
Vidi originalni članak

Dvojica muškaraca osuđena su zbog ubijanja 39 migranata koji su pronađeni u kontejneru u engleskoj pokrajini Essex.

Eamonnu Harrisonu i Gheorgheu Nici sudilo se zbog ubojstva vijetnamskih državljana čija su tijela pronađena na industrijskom zemljištu u listopadu 2019. godine.

Oni su preminuli jer je u kontejnerima bila neizdrživa temperatura od 38,5 stupnjeva Celzijuesvih, a muškarci, žene, pa i djeca od 15 godina, bili su zatočeni u kontejneru dulje od 12 sati.

Svatko od njih platio je više od 10 tisuća funti kako bi bili prošvercani u Ujedinjeno Kraljevstvo, a očajnički su pokušavali uzbuniti nekoga dok su se gušili u uzavrelom kontejneru koji je i imao sustav hlađenja, no isti je bio ugašen.

Nakon dvomjesečnog suđenja vozač kamiona koji je prevozio kontejner osuđen je, kao i organizator Nica. Nica je priznao kako je organizirao ilegalnu imigraciju, no negirao je da ima veze sa smrću migranata.

Još dvojica optuženih, Christopher Kennedy i Valentin Calota, osuđeni su samo zbog sudjelovanja u ilegalnoj imigraciji.

Drugi vozač kamiona Maurice Robinson, kao i Ronan Hughes već su ranije priznali krivnju za sudjelovanje u smrti migranata.

Nica je priznao kako je ranije organizirao ilegalan ulazak u zemlju za imigrante, no negirao je krivnju u ovoj tragediji, a rekao je kako je imao jednokratni mobitel za svoje četiri djevojke, a ne krijumčarenje ljudi.

 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Dalibor0704 21.12.2020.

    Bio sam jednom u Kuwaitu u 8. mjesecu - 45 celzija u hladu, a hlada nigdje. To je bilo prije 45 godina, i tada sam umro.

  • NikolaTesla 21.12.2020.

    38,5C je "neizdrživa temepratura"? Za njih je to SVAKODNEVNA temperatura. Manje senzancionalizma, više činjenica, jer nisu umrli od "vrućine".

  • meridzejn 21.12.2020.

    Heroji 😁😁

Komentiraj...
Vidi sve komentare