News

Komentari 3

Krivi su! Organizirali su put 39 imigranata iz Vijetnama, pa ih pustili da se uguše u kontejneru

Krivi su! Organizirali su put 39 imigranata iz Vijetnama, pa ih pustili da se uguše u kontejneru

Imigranti su preminuli jer je u kontejnerima bila neizdrživa temperatura od 38,5 stupnjeva Celzijuesvih, a muškarci, žene, pa i djeca od 15 godina, bili su zatočeni u kontejneru dulje od 12 sati.

Dvojica muškaraca osuđena su zbog ubijanja 39 migranata koji su pronađeni u kontejneru u engleskoj pokrajini Essex.

Eamonnu Harrisonu i Gheorgheu Nici sudilo se zbog ubojstva vijetnamskih državljana čija su tijela pronađena na industrijskom zemljištu u listopadu 2019. godine.

Oni su preminuli jer je u kontejnerima bila neizdrživa temperatura od 38,5 stupnjeva Celzijuesvih, a muškarci, žene, pa i djeca od 15 godina, bili su zatočeni u kontejneru dulje od 12 sati.

Svatko od njih platio je više od 10 tisuća funti kako bi bili prošvercani u Ujedinjeno Kraljevstvo, a očajnički su pokušavali uzbuniti nekoga dok su se gušili u uzavrelom kontejneru koji je i imao sustav hlađenja, no isti je bio ugašen.

Nakon dvomjesečnog suđenja vozač kamiona koji je prevozio kontejner osuđen je, kao i organizator Nica. Nica je priznao kako je organizirao ilegalnu imigraciju, no negirao je da ima veze sa smrću migranata.

Još dvojica optuženih, Christopher Kennedy i Valentin Calota, osuđeni su samo zbog sudjelovanja u ilegalnoj imigraciji.

Drugi vozač kamiona Maurice Robinson, kao i Ronan Hughes već su ranije priznali krivnju za sudjelovanje u smrti migranata.

Nica je priznao kako je ranije organizirao ilegalan ulazak u zemlju za imigrante, no negirao je krivnju u ovoj tragediji, a rekao je kako je imao jednokratni mobitel za svoje četiri djevojke, a ne krijumčarenje ljudi.

 

Najčitaniji članci