To je to što me zanima!

Krivo slovo 'ukralo’ mu je 24 milijuna kuna u igri lota

Dobitnik je zaokružio slovo A i osvojio “tek” 13,6 milijuna kuna, no teško da će se žaliti na jackpot. Sretni dobitnik jackpota je listić uplatio u Slatini
Vidi originalni članak

Dobitna kombinacija u četvrtom kolu Lota 7/39 bila je 1, 7, 11, 14, 21, 24, 26 i dopunski broj 8. Da bi osvojili Super sedmicu od 37 milijuna kuna, igrači su morali na listiću prekrižiti slovo B. Ni ovoga puta nitko je nije osvojio, ali je sretnik, koji je u Slatini uplatio listić, pogodio “samo” sedmicu i tako postao bogatiji za 13,6 milijuna kuna. Zbog toga je jackpot u sljedećem kolu nešto manji i iznosi 26 milijuna kuna. Iako su dobitniku šanse da pogodi kombinaciju bile 1:15 milijuna, to mu je pošlo za rukom. S druge strane, šanse da pogodi slovo A ili B bile su 1:2, no tu ga je sreća napustila. Možda se presudnom pokazala, prema mnogima, nesretna brojka 13: izvlačenje je bilo 13. siječnja, a dobitak je iznosio 13 milijuna kuna. Ipak, teško da će se žaliti na osvojeni jackpot. Čim se saznalo da je dobitni listić uplaćen u Slatini, počela je potraga za tajanstvenim dobitnikom. Gosti mnogih kafića raspravljali su tko bi od njihovih sugrađana mogao biti novopečeni milijunaš. Najsretniji Slatinčanin odigrao je 10 kombinacija na jednostavnom pomoćnom listiću u srijedu u 10.28 sati. Za njega je djelatniku Hrvatske Lutrije Zoranu Vukušiću na prodajnome mjestu u Nazorovoj ulici dao 30 kuna.
- Bilo je na ovom uplatnome mjestu nekoliko dobitnih kombinacija, od nekoliko tisuća pa do 200 i 300 tisuća kuna, ali nikad ovakva višemilijunska. Ne znam tko je sretnik jer je u srijedu bio dugi red za uplate, ali mi je drago da je takav vrijedan zgoditak stigao baš u osiromašenu Slatinu - kaže Zoran Vukušić, koji deset godina radi na ovome mjestu.

DOBITNIK ĆE DRŽAVI MORATI DATI 2,7 MILIJUNA KUNA
Dobitnik koji se još nije javio zapravo će na kraju dobiti “samo” 10,9 milijuna kuna. Prema novom Zakonu o igrama na sreću, državi se na dobitke plaća porez od 20 posto. Hrvatska Lutrija je brigu oko poreza preuzela na sebe pa dobitnicima isplaćuje već umanjeni iznos. Dobiveni novac može se isplatiti na više načina - u gotovini ili na račun u nekoj od banaka.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • crnilabud 15.01.2010.

    ... a nije bija u školi kad se učilo slovo bbbbbbbbbbbbbbeeeeeee...

  • markisa_17 15.01.2010.

    da možda nije ostao i dužan državi i hrv lutriji koji milijonček??? oderu te ko malu budalu..

  • brangelina 15.01.2010.

    biti če mu dosta i ovo, vjerujte mi......

Komentiraj...
Vidi sve komentare