To je to što me zanima!

Krivotvorila službene značke: 'Htjela sam pomoći čovjeku'

Plećaš Došen optužnica je teretila da je u razdoblju od kolovoza 2013. do rujna 2015. godine po narudžbi Jasminka Petrovića izradila veći broj neoriginalnih službenih znački
Vidi originalni članak

Lidija Plećaš Došen, vlasnica obrta koji je izrađivao značke za SOA-u, Robert L., Dejan M. i Sebastijan M. u utorak su na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu nepravomoćno proglašeni krivima i osuđeni na uvjetne kazne s rokom kušnje od dvije do četiri godine.  

Plećaš Došen optužnica je teretila da je u razdoblju od kolovoza 2013. do rujna 2015. godine po narudžbi Jasminka Petrovića izradila veći broj neoriginalnih službenih znački, i to MUP-a RH, temeljne policije BiH i Herceg Bosne, Sigurnosno informativne agencije RS i SOA-e RH. Značke mu je slala poštom za cijenu od 300 ili 400 kuna po komadu, a on ih je kasnije prodavao na internetu po višestruko većoj cijeni. Roberta, Dejana i Sebastijana teretili su da su nabavili krivotvorene značke. Robert je u svojoj obrani naveo da je kolekcionar koji se niz godina bavi numizmatikom i militarijom te da je tako stupio u kontakt s Petrovićem. 

Došen Plećaš na sudu je tvrdila da nije kriva. 

- Pa nisam šnajderica da se probudim i kažem "e idem danas nešto krivotvoriti". Ja sam taj posao izrade znački radila s veseljem, htjela sam pomoći čovjeku. Da sam htjela napraviti nešto nezakonito našla bi se s njim na Plitvicama i uživo uzela novac u kuverti. Nisam imala pojma da time činim neko kažnjivo djelo. Pa ne bih zbog dvije, tri tisuće kuna upropastila svoju firmu i posao koji časno radim 42 godine - branila se Došen-Plećaš.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • The_Godfather 19.04.2017.

    Dobra starka..

  • hadred18 19.04.2017.

    U Hrvatskoj se isplati biti kriminalac, ako i dobiješ kakvu kaznu brzo izađeš, imaš makar besplatno zdravstveno i kakav takav krov nad glavom, tako da me ne čudi ništa više šta dolazi iz naše prekrasne zemlje.

  • ivanunited 18.04.2017.

    Hmm....cudan je taj kriterij kaznjavanja

Komentiraj...
Vidi sve komentare