To je to što me zanima!

Križ na Marjanu podignut će sutra: Imaju problem s vrhom

Radovi na postolju križa u petak ujutro privodili su se kraju, donji dio križa je postavljen, a gornji dio još uvijek se radi. Kamene blokove nosili su u radionicu
Vidi originalni članak

Radovi na postolju križa na Marjanu u petak ujutro privodili su se kraju, donji dio križa je postavljen, a gornji dio još uvijek se radi. Križ je trebao biti podignut početkom tjedna, no radovi su se odužili. Potom je najavljeno da će biti podignut u četvrtak popodne ili petak ujutro, no radnike je omela kiša. 

Prema posljednjim informacijama stvorio se novi problem i to s vrhom križa. Tako su kamene blokove morali odnijeti u kamenoklesarsku radionicu kako bi ih zalijepili. Dogradonačelnik Jure Šundov objasnio je kako se kameni blokovi moraju sušiti  24 sata tako da se u subotu ujutro očekuje njegovo konačno podizanje. Blagoslov 10-metarskog križa predviđen je za idući četvrtak kada se ukloni šuta i uredi okolna hortikultura.

Procijenjena vrijednost križa je 750.000 kuna

Još sama ideja o postavljanju križa na Marjanu izazivala je razne reakcije, posebno zbog prazne gradske blagajne, no Kerum nije odustajao. Nije ustuknuo ni pred ministricom kulture Andreom Zlatar Violić koja je ustvrdila kako križ ne smije biti viši od osam metara. No, Violić Zlatar se ubrzo povukla iz te priče. 

Grad je izdvojio 168.000 kuna i to za izradu konzervatorske podloge i projektantskog rješenja te nadzora. Svi ostali radovi, uključujući i materijal za izradu križa, donacija su građana, a procijenjena vrijednost križa je 750.000 kuna. 

Idi na 24sata

Komentari 34

  • Yassa 17.05.2013.

    šta reći mi se i sa bogom rugamo , prvo kerum pa zatim cijela država

  • ferata35 17.05.2013.

    auh,kako partizanima smeta kriz,kao vampirima

  • merovingian 17.05.2013.

    ne vidim u čemu je problem, bolje i da je taj križ napravio nego da je te pare stavio sebi u džep, sirotinji ionako nitko nikad neće dat ni kune al če svaki sebi u džep strpat, tak da bolje da se bilo kaj napravi nego nikaj a da svi i dalje kradu... mi sirotinja čemo ionako uvijek i ostati sirotinja, navikli smo na to još od jugoslavije, samo onda se baš i nije smjelo krast ko danas

Komentiraj...
Vidi sve komentare