To je to što me zanima!

Kriza: Kupujmo hrvatsko i spasimo Hrvate od otkaza!

Svaki će kupljeni proizvod nekome sačuvati radno mjesto, dati plaću i školovati stručnjake. Tako ćemo ojačati ekonomiju i osigurati si bolje sutra
Vidi originalni članak

Kupi li hrvatski građanin litru hrvatskog mlijeka, zaposlio je ljude na hrvatskom domaćinstvu koji muzu, čiste i timare krave. Zaposlio je distributere mlijeka koji ga prevoze u domaće tvornice. U mljekarama će radno mjesto sačuvati brojni radnici koji prerađuju to mlijeko u mnoštvo raznih proizvoda te prijevoznici koji ga opet razvoze do trgovina. U konačnici, kupac je kupujući hrvatsko mlijeko zaposlio blagajnicu i radnika koji će ga složiti na police dućana, rekla je Milica Rakuša Martulaš iz Hrvatske gospodarske komore. Akciji “Kupujmo hrvatsko” prvi se u Hrvatskoj dosjetio šef HGK Nadan Vidošević još 1997., a ove godine će nositi novi slogan “Ovih blagdana, odaberimo najbolje - kupujmo hrvatsko”.
- Nekome dajete radno mjesto, a time mu osiguravate plaću. On tada može financirati školovanje svoje djece, odnosno budućih hrvatskih stručnjaka. Sebi i budućim naraštajima osigurava mirovinu, a državi plaća porez - tvrdi Rakuša Martulaš. Kupci tako potiču rast domaćeg gospodarstva. Želeći istaknuti naše proizvode, HGK je dodijelila oznaku “Hrvatska kvaliteta” za 202 hrvatska proizvoda, a 102 proizvoda su nositelji znaka “Izvorno hrvatsko”. Komora je oformila timove stručnjaka koji procjenjuju njihovu kvalitetu. Nosi li neki prehrambeni ili drugi proizvod takav znak, kupci znaju da ga bez straha mogu dati djeci, tvrde u HGK.
- Akcija 'Kupujmo hrvatsko’ može nam pomoći u financijskoj krizi. Svaka zemlja se okreće svojim rješenjima i pokušava se sama dodatno zaštititi - kaže Martulaš. Čak 97 posto građana zna za akciju, a više od 70 posto radije kupuje hrvatsko. Od kraja studenog u ideju se uključio i koncern Agrokor. I tamo vjeruju da se kupovinom hrvatskih proizvoda može ublažiti kriza i sačuvati radna mjesta.


ZAŠTO KUPOVATI HRVATSKO?
1. Jer tako čuvamo proizvodnju. Obrti i tvornice će nastaviti raditi jer postoji potražnja za robom
2. Nastave li proizvođači raditi, radnici će sačuvati radna mjesta i nastaviti dobivati plaće. Plaćat će doprinose i poreze državi
3. Proizvođači i trgovine koje dobro posluju se šire. Stvorit će se nova radna mjesta pa će se zapošljavati više ljudi
4. Naši su proizvodi često kvalitetniji od uvoznih. Oznake “Hrvatska kvaliteta” i “Izvorno hrvatsko” to jamče
5. Kupac zna što kupuje. Kvaliteta se detaljno provjerava pa se ne moramo bojati sumnjivih sastojaka

IMAMO 40 MLJEKARA
Kupci bez razloga kupuju uvozno mlijeko. Proizvodi ga čak 40 hrvatskih mljekara

PODCIJENJENA SALAMA
Kupujemo razne španjolske kobasice, a 7 hrvatskih ima jamstvo “Hrvatske kvalitete”

AUSTRIJSKI ČVARCI
U trenu nestaju s polica trgovina. Pitajte slavonske mesare što misle o tome

Idi na 24sata

Komentari 60

  • zanica 02.12.2008.

    pa i kupujemo HRVATSKO, a vi uvozite pa nam pakirate. Eto, kupujemo hrvatsko mlijeko, kruh, salamu, napolitanke, sokove, tjesteninu. pa svaki streći je neki novi proizvođač i tjestenine su odlične, krumpir je hrvatski, nadam se i meso, novine..., u čemu je problem??????

  • watzzup 29.11.2008.

    \"nela\" Švedska je 20 godina iza Hrvatske. Tame jo još uvijek sve OK.

  • watzzup 29.11.2008.

    \"nela\" Švedska je 20 godina iza Hrvatske. Tame jo još uvijek sve OK.

Komentiraj...
Vidi sve komentare