To je to što me zanima!

'Vlada od vlasnika Agrokora očekuje da pronađe rješenja'

Vlada očekuje od vlasnika i Uprave Agrokora da nađe rješenje za postojeću situaciju pogotovo za male dobavljače koji se ne mogu sami izboriti s problemima koji su Agrokor zatekli...
Vidi originalni članak

Nakon dva sata koliko je trajao sastanak s 19 najvećih dobavljača Agrokora u Ministarstvu gospodarstva, pred novinare su izašli ministrica gospodarstva i potpredsjednica Vlade Martina Dalić, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić i predsjednik HGK Luka Burilović, no nisu bili raspoloženi za pitanja. Ministrica Dalić poručila je kako Vlada očekuje od vlasnika i Uprave Agrokora da nađe rješenje za postojeću situaciju pogotovo za male dobavljače koji se ne mogu sami izboriti s problemima koji su Agrokor zatekli. 

- Saslušali smo stavove i mišljenja dobavljača, ponovili smo da Vlada očekuje od vlasnika i Uprave Agrokora da iznađe rješenja za postojeću situaciju i to rješenja koja će osigurati stabilnost i sigurnost za zaposlenike i, naravno, stabilnost za dobavljače. Pri tome mislim na sve dobavljače Agrokora, posebno one male koji se ne mogu sami izboriti sa ovim problemima- istaknula je Dalić dodavši kako su im dobavljači na sastanku vrlo jasno poručili kako očekuju otvoreniju i puno jasniju komunikaciju i sa kompanijom i sa bankama. 

- Vlada ih u tim nastojanjima u cijelosti podržava jer su oni iznimno važan segment poslovanja te kompanije i cijelog hrvatskog gospodarstva. Njihovi napori i njihove aktivnosti u osiguravanju sigurnog tijeka roba važni su i za budućnost Agrokora. Dobavljači stoga očekuju da sudjeluju i budu upoznati sa svim procesima koji se događaju u kompaniji  i da sudjeluju u planu restrukturiranja i u planu bilo kojih drugih poslovnih promjena. Vlada ih u tome podržava jer sama stabilnost kompanije u velikoj mjeri ovisi upravo o samim dobavljačima. Ocjenjujem da je naš današnji susret protekao u vrlo otvorenom i konstruktivnom tonu, a očekujem da će u vrlo kratkom roku ista takva komunikacija nastaviti između kompanije i dobavljača - zaključila je Dalić. 

Idi na 24sata

Komentari 43

  • Razum999 23.03.2017.

    Kolika je bila donacija afrokora HDZ-U vratite mu to !!???

  • dom01 22.03.2017.

    Boze oprosti mi ,ali ovu nemogu nikako da prozvacem ,rijeko tko na mene siri negativnu energiju kao ova i Ve P :obadvije mi izgledaju kao AA .ovu gledam sinoc na TV totalno mi izgleda na AA

  • liliana 22.03.2017.

    Nije Todorić došao do tog carstva na lijepe oči već uz pomoć politike i pitanje je jeli samo on vlasnik.Svi ste vi umočeni.

Komentiraj...
Vidi sve komentare