Obavijesti

News

Komentari 43

'Vlada od vlasnika Agrokora očekuje da pronađe rješenja'

'Vlada od vlasnika Agrokora očekuje da pronađe rješenja'
3

Vlada očekuje od vlasnika i Uprave Agrokora da nađe rješenje za postojeću situaciju pogotovo za male dobavljače koji se ne mogu sami izboriti s problemima koji su Agrokor zatekli...

VIDEO

Nakon dva sata koliko je trajao sastanak s 19 najvećih dobavljača Agrokora u Ministarstvu gospodarstva, pred novinare su izašli ministrica gospodarstva i potpredsjednica Vlade Martina Dalić, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić i predsjednik HGK Luka Burilović, no nisu bili raspoloženi za pitanja. Ministrica Dalić poručila je kako Vlada očekuje od vlasnika i Uprave Agrokora da nađe rješenje za postojeću situaciju pogotovo za male dobavljače koji se ne mogu sami izboriti s problemima koji su Agrokor zatekli. 

- Saslušali smo stavove i mišljenja dobavljača, ponovili smo da Vlada očekuje od vlasnika i Uprave Agrokora da iznađe rješenja za postojeću situaciju i to rješenja koja će osigurati stabilnost i sigurnost za zaposlenike i, naravno, stabilnost za dobavljače. Pri tome mislim na sve dobavljače Agrokora, posebno one male koji se ne mogu sami izboriti sa ovim problemima- istaknula je Dalić dodavši kako su im dobavljači na sastanku vrlo jasno poručili kako očekuju otvoreniju i puno jasniju komunikaciju i sa kompanijom i sa bankama. 

- Vlada ih u tim nastojanjima u cijelosti podržava jer su oni iznimno važan segment poslovanja te kompanije i cijelog hrvatskog gospodarstva. Njihovi napori i njihove aktivnosti u osiguravanju sigurnog tijeka roba važni su i za budućnost Agrokora. Dobavljači stoga očekuju da sudjeluju i budu upoznati sa svim procesima koji se događaju u kompaniji  i da sudjeluju u planu restrukturiranja i u planu bilo kojih drugih poslovnih promjena. Vlada ih u tome podržava jer sama stabilnost kompanije u velikoj mjeri ovisi upravo o samim dobavljačima. Ocjenjujem da je naš današnji susret protekao u vrlo otvorenom i konstruktivnom tonu, a očekujem da će u vrlo kratkom roku ista takva komunikacija nastaviti između kompanije i dobavljača - zaključila je Dalić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.