To je to što me zanima!

Kriza u Sloveniji: 'Janša guši zemlju i vlada kao Ivo Sanader'

Publicist Mario Belotovič za 24Express opisuje kako je Janša ograničio slobodu tiska i javne televizije. Kritičare kazneno progoni, a u medije imenuje svoje prijatelje
Vidi originalni članak

Politička kriza u Sloveniji, nastala nakon izvješća antikorupcijske komisije, prema kojem su dva najistaknutija političara u državi, premijer Janez Janša (Slovenska demokratska stranka) i vođa oporbe Zoran Janković (Pozitivna Slovenija) kršila zakon, mogla bi, tvrde slovenski mediji, eskalirati najkasnije za dva mjeseca, i to - rušenjem vlade. Kod Janše su ustanovili da se njegova imovina “nerazmjerno i neobjašnjeno” povećala za najmanje 210.000 eura u odnosu prema onoj koju je prijavio komisiji. 

Jankoviću, ljubljanskom gradonačelniku, stanje na računu se povisilo za 2,4 milijuna eura. Uz to policija istražuje i poslovanje tvrtki njegovih sinova. Kako bi preduhitrio javnu osudu, Janković je zamrznuo dužnost šefa stranke, dok se afera do kraja ne istraži. Iako su od Janše tražili ostavku, on sa svojih položaja zasad ne misli odstupiti. Kriza se ozbiljno zahuktala, pa se na njezinu rješavanju angažirao i predsjednik Borut Pahor.

>>> Više pročitajte u 24sataExpressu!

Idi na 24sata

Komentari 50

  • plastik_friik 25.01.2013.

    Janezi, u stroj!!!

  • MAX 2010 24.01.2013.

    Školovanje dugo 50 godina daje "rezultate" svuda od Triglava do gevgelije. Profesionalni kleptomani od ve do ve...........!

  • nikola2007 23.01.2013.

    Ivo je za vas bog i batina, naš Ivo je priko svojih ruku skrenio malo manje od miljarde Eura, a narod prića o desecima miljona. Pa nije naš Ivo šibicar !

Komentiraj...
Vidi sve komentare