To je to što me zanima!

Kriza vlasti u Splitu zbog odlaska Liste Velog Mista

Željko Jerkov (LVM) rekao je da odlaze jer je vlast vodio HDZ, a oni su tri i pol godine gledali kako se razni projekti koje su obećavali ne realiziraju
Vidi originalni članak

Lista Velog Mista raskinula je suradnju s HDZ-om, pa je Split zbog toga u krizi vlasti. Poduzetnici su u koaliciju s HDZ-om ušli 2005. godine, a iz nje su istupili između ostalog i zbog toga što nisu zadovoljni realizacijom zajednički dogovorenih projekata.
- Nismo ni bili na vlasti u gradu, već smo je odmah na početku prepustili HDZ-u i tri i pol godine gledali kako se projekti ne realiziraju - rekao je predsjednik Gradskog vijeća Željko Jerkov.
- Dali smo im podršku za konkretne stvari, no ne vidimo ih. Naš cilj je bio započete projekte završiti u mandatu ili ih barem pokrenuti, a to nije učinjeno - rekao je Silvano Bralić iz LVM-a.
Poduzetnici su povukli i sve svoje ljude iz nadzornih i upravnih odbora splitskih javnih poduzeća te gradskih ustanova. Ipak, surađivat će u njihovu radu dok njihovim ljudima ne nađu adekvatne zamjene. Na sreću, lokalni izbori su brzo, otprilike za pola godine, pa grad neće dugo biti u ovakvoj situaciji.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare