To je to što me zanima!

Križevci: Policija uhitila 35 neonacista i njemački bend

Neonacisti su do subote u tajnosti držali lokaciju koncerta. U Bukovju Križevačkom policija je uhitila više od 30 skinsa, među njima i članove benda
Vidi originalni članak

U Bukovju Križevačkom u subotu je navečer trebao biti neonacistički koncert. Policija je neposredno prije početka koncerta rastjerala okupljene iz vatrogasnog doma i uhitila 35 ljudi. Uhićeni su članovi njemačkog benda Blue Max i nekoliko Hrvata koji su bendu pomagali u pripremi koncerta. Policija ih je privela jer nisu imali dozvolu za javno okupljanje. Neki od privedenih pružali otpor pri uhićenju.
- Zaprimili smo dojavu o neprijavljenom skupu gdje će se isticati simboli rasne mržnje i netrpeljivosti. Policajci su raspoređeni po Križevcima kako bi kontrolirali tko sve ulazi u grad - rekao je Abel Car iz križevačke policije.
Organizatori koncerta navodno su 'Hrvatski nacionalisti', prenosi net.hr. Do samog početka koncerta lokacija se držala u tajnosti zbog policije. Za nju bi doznali tek oni koji bi u 18 sati došli na Glavni kolodvor u Zagrebu. Medije su o neonacističkom koncertu upozorili članovi Udruge mladih antifašista grada Zagreba. Mladi antifašisti za koncert su saznali na internetskom neonacističkom forumu. Glasine o koncertu u Bukovju Križevačkom uznemirile su brojne mještane.

Idi na 24sata

Komentari 46

  • Gatsby 20.02.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • alpacino 20.02.2010.

    Najbolje da je došla Ceca i baja mali kninđa pa bi napunili zagrebačku arenu

  • hogarko 20.02.2010.

    Davno je rečeno da je čovjek sam ono što mu izlazi iz usta

Komentiraj...
Vidi sve komentare