To je to što me zanima!

Križevci: Šestorica skinsa dobili prekršajne prijave

Koncert je prekinut u 18 sati, a trojica mladića od 22, 25 i 30 godina dobili su prekršajne prijave zbog isticanja simbola koji potiču diskriminaciju
Vidi originalni članak

Križevački policajci su prijepodne priveli prekršajnom sucu u Križevcima šest od 25 hrvatskih državljana koje su u subotu navečer zajedno sa osam njemačkih i jednim talijanskim državljanom zatekli i uhitili u Društvenom domu u Bukovju Križevačkom no koncertu neonacističkog rock benda iz Njemačke. Policijski glasnogovornik Dražen Laljek je kazao da su policajci nakon upita novinara o okupljanju neonacista u okolici Križevaca počeli istraživati što se događa:
- Jedan od uhićenih je odbio pokazati osobnu iskaznicu, vrijeđao je policajce i pasivno pružao otpor, odnosno nije se želio dići pa su ga policajci morali vezati i nositi u "maricu", zbog čega je zaradio par ogrebotina. Koncert je prekinut u 18 sati, krim obradom je utvrđeno da su tri hrvatska državljana stara 22, 25 i 30 godina istaknuli simbole koji potiču na diskriminaciju i nesnošljivost i time remetili javni red i mir.
Laljek je otkrio da su organizatori okupljanja neonacista u Bukovju Križevačkom bili dvojica Križevčana stari 20 i 25 godina članovi udruge "Hrvatski nacionalist". Dražen Laljek je dodao da su križevački policajci pustili njemačke i talijanske državljane iz pritvora, jer nije utvrđeno kršenje zakona, a ostali će vjerojatno dobiti novčane kazne zbog remećenja javnog reda i mira.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • rolly 21.02.2010.

    Ne želim vjerovati da danas u ovoj zemlji u 21 st. netko brani GAMAD I BESKIČMENJAKE kao što su neonacisti!

  • bellaUna 21.02.2010.

    Bitno da se neuka raja, besprizorna balavurdija, naklatila na portal i misle da njih 10ak koji se neprestano konektiraju da bi stavljali +/- predstavljaju mišljenje većine! Samo ću jedno još reći, inače skinsi su \'veliki domoljubi\' i premlaćuju kad god i gdje god stignu svoje Hrvate s juga! Kakva je to ideologija i tko to podržava?!!!!!

  • user_42017 21.02.2010.

    nema to veze sa demokracijom to je zakonom zabranjeno

Komentiraj...
Vidi sve komentare