To je to što me zanima!

Krk: Galeb im bacio zmiju ravno pred vrata balkona

Šok iz zraka: Obitelj Grdinić iz Rijeke zanijemila je od prizora. Mislili su da je poskok, no stručnjaci naglašavaju da je riječ o neotrovnom kravosasu
Vidi originalni članak

Taman smo večerali na terasi. Odjednom je do mene doletio unuk Edi (13) i rekao da je na balkonu zmija. Popeo sam se na kat i vidio je pred vratima. Bila je dugačka oko pola metra. Nisam siguran, ali mislim da je bio poskok. Potrčao sam po letvu i udario je par puta. U šoku i strahu za djecu nisam pomišljao učiniti bilo što drugo - ispričao nam je Riječanin Anton Grdinić. Još ne zna kako je zmija dospjela na šest metara visok balkon njegove vikendice u mjestu Kras na otoku Krku. Supruga Anica misli da ju je tamo iz kandža ispustio galeb.
- Dan prije nebom je proletio galeb i vidjela sam da nosi nešto nalik na zmiju. Vjerojatno ju je ispustio u letu i ozlijedio jer se nije previše micala kad smo je našli. Sigurno je tamo provela cijeli dan - kaže Anica. Zoran Tadić, stručnjak za zmije, kaže da nije riječ o poskoku, nego mladom kravosasu, neotrovnoj zmiji koja se hrani glodavcima.

POSKOK GA UGRIZAO, MINUTE GA DIJELILE OD SMRTI
Darka Anića Kaligera (49), iz Vrpolja kraj Knina, na Dinari je dva puta ugrizao poskok. Prijatelji s kojima je čuvao ovce autom su ga prevezil u dva sata vožnje udaljenu kninsku bolnicu. Bio je u kritičnom stanju, no 30 sati nakon zmijskog napada došao je svijesti i izvan je životne opasnosti. Za Jutarnji list je ispričao kako je primijetio poskoka i pokušao ga otjerati, no poskok ga je ugrizao najprije za palac, a potom i za kažiprst desne ruke. Nakon što ga je ugrizao, poskoka je zgrabio i razmrskao mu glavu. Prijatelji su pojurili s njim s Dinare. Marku su počeli oticati prsti, no ipak je na vrijeme stigao u bolnicu.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • pero 4000 27.06.2010.

    da nisu pobigle onome liku iz zagreba :))))

  • karter 27.06.2010.

    Od činjenice da je čudno da galeb dva dana leti iznad kuće sa zmijom, još je čudnije da galeb ima kandže!

  • _lackovic_ 27.06.2010.

    meni ovo više izgleda ko poskok nego ko kravosas.

Komentiraj...
Vidi sve komentare