To je to što me zanima!

Kršenje izborne šutnje: Prijava protiv displeja Milana Bandića

Pritužbe se uglavnom odnose na oglašavanje, odnosno sponzorirane oglase izbornih sudionika na Facebooku, a DIP ih je proslijedio nadležnim izbornim povjerenstvima
Vidi originalni članak

Državno izborno povjerenstvo (DIP) do subotnjeg je podneva zaprimilo nekoliko pritužbi da se krši izborna šutnja, no dan prije lokalnih izbora protječe uobičajeno mirno, doznaje se u Povjerenstvu.

Pritužbe se uglavnom odnose na oglašavanje, odnosno sponzorirane oglase izbornih sudionika na Facebooku, a DIP ih je proslijedio nadležnim izbornim povjerenstvima, precizira potpredsjednica Povjerenstva Vesna Fabijančić Križanić. 

Stigla je, navodi, i prijava zbog displeja koji je od ranije stoji na Trgu bana Josipa Jelačića a na kojem je kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Milan Bandić.

Dvodnevna šutnja pred lokalne izbore, za koje je zabranjena svaka izborna promidžba, počela je u ponoć sa petka na subotu, a završava u nedjelju, u 19 sati.

Za razliku od parlamentarnih, kršenje šutnje na lokalnim se izborima kažnjava od tri tisuće do čak pola milijuna kuna.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • Stanga Železni 21.05.2017.

    Eto Miki na kaj si spal na 20+ komentara ajooj aj bok

  • lovric 21.05.2017.

    mozete mu staviti soli na rep........

  • Idemo prema boljem 20.05.2017.

    Povjerenica DIP-a krši izbornu šutnju. Ne zna svoj posao. Zašto taji ostala imena? Pa ona nije svjesna da direktno utječe na rezultate izbora. A ako je svjesna...

Komentiraj...
Vidi sve komentare