To je to što me zanima!

Kruljac: 'Moramo u Zagrebu još pregledati avion, ali oštetio se u polijetanju ili slijetanju'

Oštećenja veličine dva puta po dva centimetra, i to točno na slovu 'C', otkrio je mehaničar, a onda se u slučaj uključilo Tužiteljstvo BIH te Direkcija za civilno zrakoplovstvo
Vidi originalni članak

Na avionu Croatia Airlinesa, koji je u srijedu navečer krenuo iz Zagreba prema Sarajevu, nakon slijetanja su otkrivena oštećenja za koja su prvo pretpostavili da su nastala djelovanjem vatrenog oružja.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Oštećenja veličine dva puta po dva centimetra, i to točno na slovu 'C', otkrio je mehaničar, a onda se u slučaj uključilo Tužiteljstvo BIH te Direkcija za civilno zrakoplovstvo. Prvo su zaključili da se radi o šteti koju je moglo proizvesti vatreno oružje, a onda su naknadno ustanovili da ipak nije tako jer nema tragova baruta.

OŠTEĆENI DASH U SARAJEVU Tužiteljstvo tvrdi da zrakoplov CA nije propucan. Stručnjak: Vjerujem im, ali to ne drži vodu

Nitko nije ozlijeđen, a avion se vraća za Zagreb na novi pregled. Sinoć su iz Croatia Airlinesa napomenuli kako fotografije oštećenog zrakoplova zbog kuta snimanja ne odgovaraju pravom stanju stvari, ali i potvrdili da se ne radi o uporabi vatrenog oružja.

Robert Kruljac, menadžer za upravljanje kriznim situacijama Croatia Airlinesa, je u RTL Direktu podijelio više informacija.

- Možemo potvrditi da razlog oštećenja zrakoplova nije zbog djelovanja vatrenog oružja što je potvrđeno i policijskim balističkim izvješćem - rekao je Kruljac i poručio da će više moći reći nakon što u petak zrakoplov bude pregledan po dolasku iz Sarajeva u tehničko središte. 

RUPE OD METAKA? Reakcija Croatia Airlinesa: Svi naši putnici i posada su sigurni, a oštećeni avion je u Sarajevu

- S informacijama s kojima trenutno raspolažemo, možemo reći da je do oštećenja zrakoplova došlo zbog mehaničkog oštećenja tijekom polijetanja ili slijetanja zrakoplova. Zrakoplovi Croatia Airlinesa ne lete s rupama, do oštećenja je došlo zbog mehaničkog oštećenja. Svi naši zrakoplovi se prije polijetanja i nakon slijetanja pregledavaju - rekao je Kruljac.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • dale73 24.06.2022.

    Rupa je nastala kad su se Vasilije Kačavenda i hodža svađali i tom prilikom razmjenili nekoliko prdaca, Kačavendini su bili žešći jer se je najeo srpskih čevapa uz pasulj kao prilog, BIH eksperti potvrdili...

  • Jabuka44 24.06.2022.

    Bitno da ste vi objavili nepotvrđenu vijest naslovom sa velikim boldanim fontom kako je propucan avion i to iznad Pala....da imate imalo srama onda bi taj clanak maknuli sa servera. Pisete nepotvrđene vijesti a trebali bi biti objektivni u pisanju i samo sa potvrđenim vijestima, a ne sa vijestima sa Baščaršije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare