To je to što me zanima!

Kruzer koji je napravio nered u Veneciji uskoro stiže i u Zadar

Lučka kapetanija objavila je da je uzrok udarca kruzera o dok kvar na motorima i otkazivanje komandi dok su ga remorkeri teglili kroz kanal Giudeccu
Vidi originalni članak

Kruzer "MSC Opera" posijao je u nedjelju paniku u Veneciji kada je, sidreći se na terminalu San Basiliju udario u privezanu turističku brodicu, pri čemu je četvero ljudi lakše ozlijeđeno.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Lučka kapetanija objavila je da je uzrok udarca kruzera o dok kvar na motorima i otkazivanje komandi dok su ga remorkeri teglili kroz kanal Giudeccu. 

Isti taj kruzer dolazi u Zadar, i to 28. listopada ove godine. 

Nesreća u Veneciji ponovno je potaknula žestoku polemiku o šteti koju Veneciji, lučkome gradu na popisu UNESCO-a, laguni i njezinu krhkome ekosustavu nanose golemi kruzeri koji plove preblizu obali. Konzervatori smatraju da brodovi pridonose ubrzanoj eroziji temelja Venecije.

"Ono što se danas dogodilo potvrda je nečega na što već dulje vrijeme upozoravamo", rekao je talijanski ministar zaštite okoliša Sergio Costa. "Kruzeri ne bi smjeli uplovljavati u kanal Giudeccu. Već mjesecima radimo na tomu da ih premjestimo drugdje i vrlo smo blizu rješenju", dodao je.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • 03.06.2019.

    MSC Opera je već u Zadru bila mnogo puta. Preživjeli smo. Neka fora sad postala u člancima o nesrećama pisati gdje je tko bio prije i gdje će poslije. Pa su tako naslovi nakon Budimpešte bili prepuni Vukovara kao da je kapetan u svom krvoločnom pohodu eto pukom srećom poštedio Vukovarce. Sada nas se plaši MSCem jer eto valjda Gaženica je iduća meta. Bilo bi puno korisnije da su novinari redovito izvještavali na kojoj cesti je Horvatinčić.

  • vinja 03.06.2019.

    Kruzeri i slični brodovi nemaju što raditi u Veneciji. Za Veneciju su brodići i gondole ako se želi sačuvati ono što Venecija predstavlja.

  • nori 🖖 03.06.2019.

    Kad će u Dubrovnik?

Komentiraj...
Vidi sve komentare