To je to što me zanima!

Krvavi dan u Mjanmaru: Vojska je ubila najmanje 39 ljudi

Mijanmarske sigurnosne snage ubile su u nedjelju najmanje 39 ljudi, među kojima 22 u okrugu Hlaingtharyaru u Yangonu, priopćila je Udruga za pomoć političkim zatvorenicima (AAPP)
Vidi originalni članak

 

Hunta na vlasti u Mijanmaru uvela je u nedjelju navečer izvanredno stanje u dvjema općinama na širem području Yangona, izvijestila je državna televizija.

Sigurnosne snage usmrtile su najmanje 22 prosvjednika u siromašnom, industrijskom naselju Hlaingthaya u predgrađu glavnoga grada, a tvornice koje se financiraju iz kineskih tvrdi zapaljene su, objavljeno je.

Još 16 prosvjednika ubijeno je u drugim mjestima, objavio je AAPP.

Dodaje da je ubijen i jedan policajac u najkrvavijem danu dosad otkako je 1. veljače vojska izvela puč i srušila izabranu čelnicu  Aung San Suu Kyi.

POLICIJA SVE BRUTALNIJA U Mjanmaru ubijeno još petero prosvjednika u novim sukobima

U Yangonu, gospodarskom središtu zemlje, u općini Hlaing Tharyar policajci i vojnici sukobili su se s prosvjednicima naoružanim palicama i noževima, koji su se skrivali iza provizornih barikada i razbježali se kada su sigurnosne snage zapucale.

Kinesko veleposlanstvo u Mijanmaru objavilo je na svojoj mrežnoj stranici da je mnogo kineskih zaposlenika ozlijeđeno i blokirano jer su dvije tvornice u okrugu Hlaingthaya u Yangonu opljačkane i uništene.  

Veleposlanstvo je odmah zatražilo da se hitno zajamči sigurnost kineskih državljana u situaciji koju naziva "vrlo ozbiljnom". 

Dodaje da je oglašeno upozorenje Kinezima u Mijanmaru  no ne navodi pojedinosti o ozljedama kineskih zaposlenika, prenosi Reuters. 

Hunta je proglasila izvanredno stanje u dvjema četvrtima najvećega grada Yangona.

POTPUNI KAOS Mjanmar: Policija i vojnici su na prosvjednike pucali bez mnogo upozorenja, poginulo 38 ljudi

Hunta predaje "upravnu i pravosudnu vlast u prilikama izvanrednog stanja regionalnom zapovjedniku Yangona kako bi (...) uspješnije jamčio sigurnost, vladavinu prava i mir", izvijestio je televizijski voditelj.

Mjanmar je u kaosu od puča 1. veljače kojim je vojska zaustavila napore prema demokraciji nakon gotovo 50 godina vojne vladavine zbog čega su slijedile osude zapadnog svijeta, a u susjedstvu vlada sve veća zabrinutost. 

Preuzimanje vlasti vojska opravdava tvrdnjom da su izbori u studenom, koje je premoćno osvojila Nacionalna liga za demokraciju (NLD) Aung San  Suu Kyi, obilježeni prijevarom, a protiv nje su podignute optužnice za korupciju. 

NJIH 137 Nevladine organizacije zatražile od UN-a embargo na oružje u Mjanmaru, a traže i sankcije...

Skupina za zaštitu ljudskih prava Amnesty International optužila je vojsku za uporabu borbenih taktika protiv prosvjednika. 

Međunarodni pritisak raste - zapadne zemlje odgovorile su na akciju vojske sankcijama protiv generala, a Ujedinjeni narodi kazali su da vojska vjerojatno čini zločine protiv čovječnosti.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Squadron de la Muerte 15.03.2021.

    PODRŽAVAM snagu i volju naroda Myanmara u borbi za slobodu i demokraciju ! Taj narod je zaslužio bolje i pametnije no za pojašnjenje svima uključujući i Hrvate trebali bi upravo iz primjera Myanmara jednom naučiti što to znači imati na vlasti lopove uz zaštitu vojske i policije te korupciju kao oblik upravljanja na najjače ! 

  • JEBAČ VAŠIH KURVI MAJKI!! 15.03.2021.

    GDJE NESTADE ,ONAJ NAŠ SVIJET ZBILJE ,SVIJET NESVRSTANIH NA ČIJEM JE ČELU BIO TITO!! ŠTA SE TO DOGAĐA U DRŽAVAMA AZIJE ,AFRIKE , PREDNJEG I SRENJEG ISTOKA I ŠIRE ,KOJE SU POSLIJE II-GOG SVJETSKOG RATA U KOJEM SU BILE POLIGON RAZRAČUNA ,TEHNIČKO-TEHNOLOŠKOG, PLJAČAKŠKO ZLOČINAČKOG NADMETANJA U RAZARANJU IZMEĐU KOLONIJALNO KRŠČANSKIH,KRVOLOČNO-PLJAČKAŠKIH VLADAJUĆIH EKSPLOATATAORA SVIJETA , U KOJEM SE IPAK UGASILA IMPERIJALNA BAKLJA KLONIJALNOG DRUŠTVENO EKONOMSKOG POIMANJA SVIJETa ODNOASA, KOJA JE DO RATA PLJAČAKALA SVIJET OVE NAŠE GEJE KAO SVOJE LENO .PA OVAJ SVIJET KOJI JE POSLIJE ZAVRŠENOG II-GOG SVJETSKOG RTA POSTAO SVIJESNIJI SEBE ,VREMENA I STUPNJA TEHNIČKIH I TEHNOLOŠKIH VLADAJUĆIH DOSTIGNUĆA, KRENUO DRUGIM PRACEM, PRAVCEM SURADNJE SVIJETA ŽIVLJENJA I RAZVOJA STVARAJUĆI POKRET NESVRSTANIH, JER JE TAJ I TAKAV POKRET BIO JEDINA GARANCIJA OBRANE OD OBNOVE KOLONIJALNOG IMPERIJALIZMA. PA POKRET NESVRSTANIH JE BIO OSNOVNI I GLAVNI CILJ POKRET OBRANE OD SVJETSKOG -KRŠČANSKO-KATOLIČKOG IMPERIJALIZMA I UDRUŽIVANJE ZAJEDNIČKIH TEHNIČKO-TEHNOLOŠKIH SPOZNAJNO DOHVATLJIVIH RAZVOJNIH DOSTGNUĆA BRZOG RAZVOJA NA SVIM PODRUČJIMA ZNANOSTI ČIJI JE GLAVNI CILJ BIO POSLIJE RATNO POVEZIVANJE SVIJETA KOJI JE DO JUČE BIO POLIGON KOLONIJALNO-KRŠČANSKOG RAZARAČUNAVANJA NA PODRUČJU PLJAČKE I EKSPLOATACIJE,A GLAVNI I NAJVAŽNIJI ČIMBENIK BIO MEĐUSOBNO POVEZIVANJE U CILJI SANIRANJA RATOM RAZORENIH POSTOJEĆIH TEHNIČKO-TEHNOLOŠKIH DOSTIGNUĆA I UPREGNUĆA SVIH DRUŠTVE

  • 14.03.2021.

    opet se rusi nezvisna drzava od strane sotonista !!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare