To je to što me zanima!

'Krvnički su nas grizli, rane su mi duboke pet centimetara...'

Dvije dubine do pet centimetara, dvije po tri centimetra, a ruka joj je izgrebana kad je spašavala svojega psa od ugriza. Horor je trajao oko pet minuta dok nisu izašli stanari okolnih zgrada
Vidi originalni članak

Trebala je to biti obična šetnja sa psom prije večere, a završila je napadom dva psa na mene i mojega ljubimca, kaže nam Andrea Tintor (27).

Na zagrebačkoj Knežiji u nedjelju oko 17.30 sati Andrea je izašla u šetnju sa svojim Jack Russell terijerom na livadu.

- Inače idem na tu livadu gdje ljudi šeću pse, a ovaj put nije bilo nikoga. Bilo je nekoliko djece, a svojega psa sam imala na uzici. S livade sam krenula prema stanu te sam odjednom vidjela da se prema meni približavaju dva psa, aljaški malamut i mješanac zlatnog retrivera. Kako kod te livade vlasnici pasa inače parkiraju svoje aute, mislila sam da će iza tih pasa doći i vlasnici. Ali ne. Ti psi su došli do mojeg i bez ikakvog njuškanja malamut je napao mojega ljubimca - u šoku kaže Andrea.

U strahu za život svoga psa instinktivno je reagirala te pokušala razdvojiti malamuta i terijera, a onda je uletio i retriver.

- Zvala sam ljude u pomoć, a djeca koja su bila na livadi su se prestrašila i pobjegla. Nekako sam spriječila te pse da mojega ne uhvate za glavu ili vrat, a onda me malamut ugrizao za nogu. Nakon oko pet minuta horora ubrzo su iz okolnih zgrada istrčali stanari. Tad su se psi sami povukli i otišli dalje - kaže Andrea, koja je u napadu zadobila četiri velike rane od ugriza.

Dvije dubine do pet centimetara, dvije po tri centimetra, a ruka joj je izgrebana kad je spašavala svojega psa od ugriza. Ubrzo su stigli policija i Hitna pomoć. Iz zagrebačke policije jučer su nam potvrdili su nam da su u nedjelju oko 17.50 sati dobili dojavu da su 27-godišnjakinju napala dva psa bez nadzora. Lakše je ozlijeđena i prevezena u KBC Sestre milosrdnice.

Policija nastavlja istragu kako bi utvrdili čiji su psi. Neslužbeno doznajemo kako je vlasnik pasa pronađen te će se protiv njega podignuti određena prijava. Inače, Člankom 30. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira predviđena je novčana kazna od 193 do 775 kuna za onoga ”tko bez nadzora i neoprezno drži životinje koje mogu povrijediti ili ugroziti građane ili tko na javnome mjestu zlostavlja životinje ili na drugi način s njima loše postupa”. Za provođenje zakona nadležno je Ministarstvo unutarnjih poslova.
 

Idi na 24sata

Komentari 258

  • saneljo 12.05.2020.

    U c,poljane ne mogu djeca ujutro u školi zbog susjedovih kerova a šta je najbolje od svega,to sam prijavio na sve strane i nitko neče ništa poduzeti!Hvala svim nadležnim institutima što okreču glavu i prave se da ništa neznaju.

  • LavaBoil 12.05.2020.

    Već nakon 50 sec. čitanja komentara poželio sam Nuklearni Holokaust. Virusi u Cipelama ne zaslužuju biti na ovoj predivnoj planeti.

  • 12.05.2020.

    Izbjegavanje velikih i opasnih pasa je manevriranje koje treba naučiti i ponajprije intuitivno osjetiti. Imam dva mala psa i čim vidim velikog psa idem drugim putem, pogotovo ako je odvezan. I nas je napao retriver i vrtila sam lajnu i svog psa ukrug oko sebe dok je pas išao za mojim psom, i tako sve dok ga prijateljica nije opalila nogom u guzicu, pa je otišao. Nažalost djevojka kojoj se ovo dogodilo nije imala puno opcija za bijeg, jer je bila sama s njima na livadi. Moj savjet je okreni se, odi drugim putem najbrže što možeš. Postoje i suzavci za pse u Pet centru.

Komentiraj...
Vidi sve komentare