Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
258 komentara

'Krvnički su nas grizli, rane su mi duboke pet centimetara...'

Dvije dubine do pet centimetara, dvije po tri centimetra, a ruka joj je izgrebana kad je spašavala svojega psa od ugriza. Horor je trajao oko pet minuta dok nisu izašli stanari okolnih zgrada

Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
258 komentara

Trebala je to biti obična šetnja sa psom prije večere, a završila je napadom dva psa na mene i mojega ljubimca, kaže nam Andrea Tintor (27).

Na zagrebačkoj Knežiji u nedjelju oko 17.30 sati Andrea je izašla u šetnju sa svojim Jack Russell terijerom na livadu.

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

- Inače idem na tu livadu gdje ljudi šeću pse, a ovaj put nije bilo nikoga. Bilo je nekoliko djece, a svojega psa sam imala na uzici. S livade sam krenula prema stanu te sam odjednom vidjela da se prema meni približavaju dva psa, aljaški malamut i mješanac zlatnog retrivera. Kako kod te livade vlasnici pasa inače parkiraju svoje aute, mislila sam da će iza tih pasa doći i vlasnici. Ali ne. Ti psi su došli do mojeg i bez ikakvog njuškanja malamut je napao mojega ljubimca - u šoku kaže Andrea.

U strahu za život svoga psa instinktivno je reagirala te pokušala razdvojiti malamuta i terijera, a onda je uletio i retriver.

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

- Zvala sam ljude u pomoć, a djeca koja su bila na livadi su se prestrašila i pobjegla. Nekako sam spriječila te pse da mojega ne uhvate za glavu ili vrat, a onda me malamut ugrizao za nogu. Nakon oko pet minuta horora ubrzo su iz okolnih zgrada istrčali stanari. Tad su se psi sami povukli i otišli dalje - kaže Andrea, koja je u napadu zadobila četiri velike rane od ugriza.

Dvije dubine do pet centimetara, dvije po tri centimetra, a ruka joj je izgrebana kad je spašavala svojega psa od ugriza. Ubrzo su stigli policija i Hitna pomoć. Iz zagrebačke policije jučer su nam potvrdili su nam da su u nedjelju oko 17.50 sati dobili dojavu da su 27-godišnjakinju napala dva psa bez nadzora. Lakše je ozlijeđena i prevezena u KBC Sestre milosrdnice.

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Policija nastavlja istragu kako bi utvrdili čiji su psi. Neslužbeno doznajemo kako je vlasnik pasa pronađen te će se protiv njega podignuti određena prijava. Inače, Člankom 30. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira predviđena je novčana kazna od 193 do 775 kuna za onoga ”tko bez nadzora i neoprezno drži životinje koje mogu povrijediti ili ugroziti građane ili tko na javnome mjestu zlostavlja životinje ili na drugi način s njima loše postupa”. Za provođenje zakona nadležno je Ministarstvo unutarnjih poslova.
 

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message