To je to što me zanima!

'Krvnički zatvarate cvjećarnu i pekarnicu zbog desetak kuna...'

Gotovo svaki drugi nadzor utvrdi nepravilnost i nepoštivanje propisa. Kada su u pitanju krajnje mjere, koje poreznoj i carinskog službi nisu drage, one su na razini od dva posto, kazao je ministar Marić
Vidi originalni članak

Sabor raspravlja o novom Zakonu o fiskalnoj odgovornosti, kojim se nastavlja jačati neovisnost Povjerenstva za fiskalnu politiku, a uvode se i tri fiskalna pravila: strukturnog salda, rashoda i javnog duga.

Gordan Maras (SDP) raspravu je iskoristio kako bi apelirao na ministra financija Zdravka Marića da malo popusti kada je riječ o stezi odnosno da se ne kažnjavaju ljudi za 5, 10 ili 15 kuna.  

KAZNA U KOPRIVNICI Zapečatili cvjećarnicu zbog 10 kuna? 'Nije ni htio uzeti račun'

- Vidimo sad ogromnu pomamu kazni. Žena ne izda ili ne stigne izdati račun za margaretu za 10 kuna u Koprivnici i 15 dana joj se zatvori lokal, a jučer ste predložili kaznu od 300.000 kuna za manjak u blagajni 2, 5 ili 15 kuna. Umjesto edukativne i kooperativne suradnje s poduzetnicima i obrtnicima, što bi bilo dalo više ploda ide se džonom ide na najmanje poduzetnike i obrtnike - ustvrdio je Maras.  

NOVI POREZNI APSURD Besmisleno: Za kunu manjka u blagajni - kazna 300.000 kn!?

Ministar financija odgovorio mu je kako smo sličnim situacijama svjedočili i u vrijeme SDP-ove Vlade, kada je slastičarna pečatirala zbog prvog prekršaja. Naveo je kako se prema preporukama koje su dane nikada se za bagatelne prekršaje ne ide s krajnjim mjerama.

U konkretnom slučaju, kaže, proveden višetjedni nadzor u kojem je praćen promet i izdavanja računa te je utvrđen niz nepravilnosti i kršenja propisa.   

SLUČAJ 'CVJEĆARNICA' Ministarstvo: Cvjećarka nije izdavala račune dulje vrijeme

Bunjac: Uništavate ljude zbog malih iznosa, a vi zamračujete milijarde

- Potpuno je jasno da su vlade HDZ-a potpuno neodgovorno raspolagale proračunskim novcem i zadužile državu za sljedećih 100 godina. Sada imate mogućnost taj dug smanjivati prema uputama EK, a šteta da to niste učinili sami. S obzirom na to da se vama pruža jedna nova prilika, zašto tu istu priliku ne dopuštate poduzetnicima i obrtnicima nego ih krvnički zatvarate cvjećarnu za 10 kuna, pekarnicu za 24 kune, ribarnicu za 15 kuna. Je li potrebno da ljude uništavamo zbog takvih malih iznosa, a istovremeno vi zamračujete desetine milijardi kuna - replicirao je Branimir Bunjac (Živi zid)

Marić: Krajnje mjere određene su u dva posto slučajeva

Ministar Marić uzvratio je statističkim podacima. Naveo je kako je od početka godine Porezna uprava i carinska služba provela nešto više od 13.000 nadzora po osnovi fiskalizacije u prometu gotovinom.

- Iako se podaci razlikuju od županije do županije u prosjeku gotovo 50 posto je utvrđenih nepravilnosti. Možemo zaključiti da gotovo svaki drugi nadzor utvrdi nepravilnost i nepoštivanje propisa - naveo je. 

Kada su u pitanju krajnje mjere, koje poreznoj i carinskog službi nisu drage, one su na razini od dva posto

Idi na 24sata

Komentari 218

  • bajos41 27.09.2018.

    Kada manje od 50%zastupnika u sabornici...trebaju zapečatit..a zastupnicima uskratit pravo na isplatu plaće za iducih 12 mjeseci...uskratit im sluzbeneobitele i sluzbene aute na istinperiod...a neko ce rec kako ce rsdit..pa jbte kaako sad rade....nikako

  • siromasan 22.09.2018.

    Citam komentare i nije ni cudo sto nam je ovakva drzava.

  • 22.09.2018.

    Izgubljeni u svemiru. Lutaju i bombaše s zakonima. Nezrelo ponašanje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare