To je to što me zanima!

Krvopije im 'zauzele' selo: 'Svi smo puni uboda komaraca, iz kuća izlazimo ako baš moramo'

Stanovnici komentiraju kako je za ovakvu situaciju s komarcima odgovoran rukavac Drave koji je nekad išao kroz Bijelo Brdo, a nedavno su kanal zatvorili. Sad se na tome mjestu stvara močvara...
Vidi originalni članak

Ja sam ovdje čitav život i nikad nisam vidio toliko komaraca, rekao je Momčilo Pavlović (74) iz Bijelog Brda, sela u općini Erdut, 15-ak kilometara od Osijeka.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Toliko ih ima da se naš čitatelj našalio da su komarci potjerali i “nadzorne kamere” kraj ceste - bake i djedove koji inače sjede pred kućama i gledaju što se događa. Sad su se zbog komaraca i oni uvukli u kuće. Bili smo u njihovu mjestu, mnogi su panično postavljali mrežice na prozore kao zaštitu, a iz kuća izlaze samo ako baš moraju. 

VIDEO: ZASTRAŠUJUĆI PRIZOR U selu blizu Osijeka komarci se roje iz močvare: 'Stalno nosimo zimske kape, mažemo kreme...'

Stanovnici komentiraju kako je za ovakvu situaciju s komarcima odgovoran rukavac Drave koji je nekad išao kroz Bijelo Brdo, a nedavno su kanal zatvorili. Sad se na tome mjestu stvara močvara iz koje komarci samo izlijeću.

- Mi stariji se koliko-toliko snalazimo, ali djeca se više ne druže, nema nikoga na ulicama i svi su zatvoreni u kućama. Komaraca ima ujutro, navečer, ali i preko dana. U 14 sati, kad je najjače sunce, u vrt se ne može ući - opisao je Ivica Martinković (44) njihovu svakodnevicu.

- Naš mali sin uopće ne izlazi iz kuće, noge su mu pune uboda i zbog toga većinu vremena provodi unutra - kaže njegova partnerica Nikolina Menjuk (42).

Ni njihov pas Zen na dvorištu nema mira, stalno šeta i tjera krvopije. Selo je doslovno zamrlo. Borka Bursać (50) žali se na tretiranje komaraca. Naime, mještani smatraju kako larve uz rijeku nisu tretirane na vrijeme.

- Samo ponekad ih tretiraju automobilom, ali ne i iz zraka, što bi možda pomoglo - smatra Borka. Stanovnici kažu da su slali mailove i načelniku općine, no nitko im nije odgovorio.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • cvat 07.09.2020.

    novaca nemaju za te kanale koji su prije rata bili čisti da si vodu mogao piti onda su zatvorili izlaz u dravu ? ali imaju za vile u Bosni na moru i za banke vani treba ih zatvoriti sve ko nedokaže koliko je platio poreza i koliko ima ali njima je dosta da izjave ,citat; nama su te vile izgradili dobri prijatelji i to besplatno ; ( koja bolest) a kanali - bare

  • maksuzija 06.09.2020.

    SZUKU krema protiv komaraca i krpelja. Testirano više puta tokom pecanja sa Savi, gdje je namazano komarci uopće neslijeću, tako da sam po leđima i rukama imao minimalno 200-300 komaraca, ali nemogu te ubosti kroz duplu robu. Glava, ruke i zglonovi na nogama namazani i nema komaraca. Jedina krema koja se pokazala učinkovitom na pecanje gdje ima jako puno komaraca. A i fino miriši (bar meni)

  • ante-portas 06.09.2020.

    Nacelnik se zove Jugoslav.

Komentiraj...
Vidi sve komentare