To je to što me zanima!

Kuba će pustiti više od 3.500 zatvorenika uoči posjeta Pape

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Pripreme su u punom jeku. Kuba će pomilovati više od 3.500 zatvorenika povodom nadolazećeg Papinog posjeta. Sudbina političkih zatvorenika još je uvijek nepoznata
Vidi originalni članak

Usred priprema i uzbuđenja zbog dolaska Pape , Kuba je objavila kako će pomilovati i osloboditi više od 3.500 zatvorenika . Točnije, njih 3522 . To je najveći broj puštenih zatvorenika na Kubi još od revolucije 1959. godine.

Većina Kubanaca gleda na taj potez veoma pozitivno.

POGLEDAJTE VIDEO: Kuba će pomilovati zatvorenike:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Među pomilovanima biti će osobe starije od 60 i mlađe od 20 godina , koje nisu ranije osuđivane, kronično bolesne osobe, žene i zatvorenici čija kazna ističe sljedeće godine.

Kuba, koja službeno poriče da ima političke zatvorenike , izjavila je da oni koji su osuđeni za zločine protiv državne sigurnosti neće biti pušteni. Isto tako, neće biti pušteni ni oni koji su osuđeni za najgore zločine poput pedofilije, ubojstva i slično.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • cudak 12.09.2015.

    ako ovo zapoceto otvaranje kube prema svijetu prezivi njena socijalna politika, a uz blizinu sad-a i blagodati slobodnog i otvorenog trzista, kuba bi mogla razmjerno brzo postati zemlja s visokim standardom zivljenja...

  • Pametna ovca 12.09.2015.

    Da dođe kod nas pomilovali bi se ovi kaj su pokrali državu.

  • Kljusek 12.09.2015.

    kastro je legenda

Komentiraj...
Vidi sve komentare