To je to što me zanima!

Kuća im je prvo sasvim razorena u potresu, sad je izgorjela: 'Krik nas je probudio usred noći...'

Iako već tri zime obitelj Brkljačić iz Nove Drenčine spava u kontejnerima, žive od minimalca, no i od toga uspiju odvojiti za one koji 'imaju manje'. Pomoć im je neugodno tražiti, iako im je ona sada prijeko potrebna
Vidi originalni članak

Jedina sreća u svemu je što nitko nije nastradao, a za ovo ostalo... Snaći ćemo se nekako, govori nam skromno Kristina Brkljačić (47) iz koja nas je u dvorištu dočekala u papučama, jer sve što je imala izgorjelo je u noći na subotu u požaru kuće.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nevoljama ove peteročlane obitelji iz Nove Drenčine kraj Petrinje, kao da nema kraja. Nakon što im je kuća stradala u potresu već tri zime ona, njen suprug Zdravko (45), sinovi Fran (12) i Filip (19) te njena majka Štefica (70) koja je oporavlja od moždanog udara i čeka drugu operaciju žive - u kontejnerima.

Na njihovoj kući koja je dobila žutu naljepnicu, usprkos raznim obećanjima, obnova još uvijek nije počela. Prvi put kuća im je izgorjela za vrijeme rata, a prošlog vikenda, uz već tešku situaciju u kojoj se nalaze, ponovno im je izgorjelo gotovo sve što su držali unutar kuće, jer u skućenim kontejnerima, kaže, ne može puno toga stati. Odjeća, obuća, sve uspomene, grijalice, hladnjak u kojem su čuvali hranu...

TUGA U NOVOJ DRENČINI Kuću im oštetio potres, a sad je i izgorjela: 'Mama se oporavlja od moždanog, smrzavamo se'

I dalje pod šokom, jedva je uspijevala pronaći riječi.

- Ja još ne mogu vjerovati, još sam u bunilu... Mislim da ću postati svjesna svega za par dana - govori nam pa drhtavim glasom pokušava opisati što se dogodilo u noći na subotu, kada ju je krik supruga probudio iz sna.

- Mlađi sin probudio se usred noći jer kontejneru bilo hladno, nestalo je struje pa je probudio tatu. Suprug je izašao van i vidio kako kuća gori... Brzo je išao probudio mene i majku jer su nam kablovi od struje iz kuće bili spojeni na kontejnere pa se bojao da i oni ne bi izgorjeli. Ne znam ni sama što se sve izdogađalo tu večer, i dalje smo svi u šoku - govori nam.

Sedamdesetogodišnju Šteficu i malog Frana te noći smjestili su kod susjeda jer grijanja u kontejnerima nije bilo. Ujutro im je Elektra ponovno došla spojiti struju, s kojom su, kako kaže, svako malo imali problema.

- Mi smo svaka tri, četiri mjeseca morali zvati električare jer bi svaki put nestajalo struje, stalno je bilo nekih problema. I dalje nemamo službeni uzrok požara jer čekamo očevid, no pretpostavljamo da je do kablova - kaže.

Petočlana obitelj živi od jedne plaće, na minimalcu uz invalidninu koju prima njena majka, no nitko od njih ne želi se žaliti, naučili su živjeti skromno pa Kristina i ono malo što ima, podijeli s onima koji imaju još manje. Iako je ova obitelj ostala bez svega, Kristini je bilo neugodno tražiti pomoć koja joj je u ovom trenutku prijeko potrebna. No, inzistirali smo sve dok nije pristala.

Njen broj računa u OTP Banci je HR1024070003202158344, a kontakt na koji ju možete nazvati 095 365 3055.

Idi na 24sata

Komentari 74

  • pravednik1306 20.01.2023.

    to sam i mislio ,ima puno onih koji negativno komentiraju neke komentare a kad se trebaju izjasniti šute ko P...e Ako novci za obnovu nisu uzeti nazad jer ja tvrdim da jesu jer Vlada nije dovoljno brzo napravila plan Obnove to jest -pljačke .Jer mislim da je očito da se sustavno uništava Hrvatska .. Gjde su novci i zašto se Banija ne obnavlja ?

  • 17.01.2023.

    Strasno,kakvi komentari 🤮

  • fabercastell 17.01.2023.

    Mislim da je to namjerno zapaljeno

Komentiraj...
Vidi sve komentare