To je to što me zanima!

Roko, Bambina, Cicibela i ekipa opet u kućicama ispred HNK...

Kućice ispred splitskog HNK postavljene su kako bi se mačke, koje tamo obitavaju, imale gdje skloniti. Nestale su prošli vikend, ali pronašli su ih nakon nekoliko dana. Opet su na starom mjestu
Vidi originalni članak

Sedam šarenih kućica za mace postavljene Ujevićevoj poljani u Splitu 'preživjele' su točno su sedam dana. Kod službenog ulaza u splitski HNK prošli ponedjeljak postavili su ih djelatnici teatra, a proteklog vikenda su - nestale.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

No priča ima sretan kraj jer kućice su, kako doznajemo, pronađene. Točnije, pronašla ih je žena i to na dvije lokacije te ih vratila u HNK. Djelatnici HNK-a postavilu su ih na staro mjesto.

Podsjećamo, kućice su postavljene kako bi se mačke, koje tamo obitavaju, imale gdje skloniti, a u proteklih tjedan dana postale prava mala atrakcija, posebno jer su kućice dobile nazive po likovima iz kazališnih predstava.

Tu su bili Bambina, imenovana po najnovijem istoimenom mjuziklu čija se premijera očekuje 14. veljače, a do nje su i Marijana te Tonči, koje su imena dobile po glavnim junacima iz mjuzikla.

Tu su bili i Romeo i Julija te Cicibela i Roko. Kućice su izrađene u radionicama teatra, pod nadzorom scenografa Ozrena Bakovića, dok je sama ideja stigla od intendanta Srećka Šestana.

'Neka ide na savjest onima tko je to napravio'

- Zbog intenzivnih priprema oko mjuzikla ne možemo odmah napraviti nove, ali napravit ćemo ih i opet tamo staviti. Mačke koje žive pokraj kazališta svima su prirasle srcu i reakcije na tu našu gestu bile su odlične. Mi nećemo istraživati tko ih je ukrao, neka ide na savjest onima tko je to napravio - kazao nam je Davor Vuković iz odnosa sa javnošću splitskog kazališta.

Dobra je vijest da su kućice na starom mjestu.

VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Goran578 11.02.2020.

    hdz ih ukro a ko drugi :)

  • 10.02.2020.

    Vjerojatno komentator 24 sata zvan Vragolasti penis koji siri mrznju prema zivotinja gdje god stigne

  • djurowsky 10.02.2020.

    Jednom davno u tinejdžerskim godinama sam svirao u bendu sa dva slovenca. U mjestu Zidani most u Sloveniji, na putu prema Bregani bila je pipa (izvor) i stajala je krigla, da tko hoće ako ožedni, može popiti vode. Ja sam se njima čudio kako je moguće da tu kriglu nitko do sad nije razbio, a oni su se čudili meni što ja uopće postavljam takvo pitanje... To je bilo prije dobrih 20god. Pomakli se nismo sa mjesta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare