To je to što me zanima!

KUD izbacio gay članove: 'Bilo je nepodnošljivo, grlili su se'

Slučaj je iz 2018., a sve je počelo nakon što su se Kulturno umjetničkom društvu pridružila dvojica muškaraca.  Ispostavilo se da su homoseksualci, a to se nekim članovima KUD-a nije svidjelo
Vidi originalni članak

Sve je bilo podnošljivo dok njih dvojica nisu počela nedolično ponašati. Grlili su se u autobusu pred djecom i ostalim članovima, fotografirali i to prenosili na društvenim mrežama, dio je očitovanja koje je KUD Gundinci kraj Đakova poslao pravobraniteljici za ravnopravnost spolova Višnji Ljubičić, pokušavši se opravdati za izbacivanje gay članova, piše Jutarnji list o aferi za koju se saznalo u ožujku ove godine. 

Slučaj je iz 2018. godine, a sve je počelo nakon što su se Kulturno umjetničkom društvu Gundinci pridružila dvojica muškaraca. 
Ispostavilo se da su homoseksualci, a to se nekim članovima KUD-a nije svidjelo pa su njih dvojica na kraju izbačena. 

- Zbog dvojice članova pjevačke skupine došao je u pitanje opstanak KUD-a, koji ima gotovo stoljetnu tradiciju. Radi pritiska članova KUD-a koji su rekli: ‘Ili mi ili oni’, morali smo dvojici članova uskratiti članstvo - rekao je tada Drago Knežević, predsjednik KUD-a 'Vesela Šokadija'.

Kako su im smetali članovi koji su homoseksualci, u KUD-u su počeli organizirati tajne probe. Jutarnji piše kako je inspekcijski nadzor nad radom Kulturno umjetničkog društva Gundinci u tijeku.

Idi na 24sata

Komentari 222

  • 22.08.2019.

    Dobro su napravili. Osobno nemam nista protiv njih ali, e da, da nema tog ali...daleko im kuca od mene i moje obitelji do desetoga koljena😂kako kaze moja teta. Zaista ne volim vidjeti muskarca i zenu koji nemaju mjere u ljubljenju tj iskazivanju njeznosti u javnosti a tek ovi...prestrasno. Za sve postoji mjesto i vrijeme, nije mi jasno zasto provocirati i izazivati sablazan ako ste svjesni gdje zivite tj da ljudi u okruzenju to nikada nece razumjeti niti prihvatiti. Jedan zagrljaj ili poljubac nece promijeniti misljenje samo izazvati vece zgrazanje.

  • Billericay Dickie 22.08.2019.

    Umjesto u KUD nek se učlane u HUD (Homoseksualni UD).

  • dahvaul 22.08.2019.

    Zbog cega bi manjina maltretirala vecinu veliki plus clanovima KUDa

Komentiraj...
Vidi sve komentare