To je to što me zanima!

Kuglica iz dječjeg pištolja pogodila curicu (13) u oko

Stobreč: Djevojčici (13) je na proslavi Sv. Lovre u oko doletila plastična sačma iz dječjeg pištolja. Liječnici pokušavaju spasiti teško ozlijeđeno oko
Vidi originalni članak

Liječnici splitske bolnice bore se da spase oko djevojčici (13) koja je ozlijeđena u ponedjeljak oko 23 sata na ribarskoj večeri Sv. Lovre u Stobreču. Prema riječima mještana, u oko ju je, dok se s prijateljicama iz škole šetala središtem mjesta, plastičnom kuglicom iz dječje kubure pogodio 15-godišnjak iz Žrnovnice. Nakon što je pogođena, sama je  okrvavljena došla do svoje kuće, udaljene nekih stotinjak metara od poprišta nesreće, te su je hitno prebacili u splitsku bolnicu.
 - Najvažnije je da mi se djetetu sačuva oko, a tek za oko tjedan dana ćemo doznati sa sigurnošću kakva su oštećenja. Ta proslava u mjestu pravi je srednjovjekovni vašar gdje se djeci prodaju igračke opasne po život. Netko više treba stati tome na kraj,a nemate se kome obratiti. Država se treba pobrinuti da se takve stari tu ne prodaju, kao što se to čini u civiliziranim europskim državama. Pogođena je u oko plastičnom sačmom i to s razdaljine od 3 metra. Čuli smo da ju je taj dječak namjerno pogodio kako bi joj privukao njenu pažnju i njezinih prijateljica - ispričao nam je otac djevojčice. Policija ima ime dječaka za kojeg se sumnja da je pucao iz plastične kuburice te provode istragu. Njime će se zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda pozabaviti Državno odvjetništvo za mladež.


Idi na 24sata

Komentari 19

  • karter 10.08.2010.

    Pretjeruje se. Nije pucano iz zračnog pištolja (zanimljivo, njih možete sada kupiti na našem tržištu bez dozvole, za Jugoslavije se moglo samo sa dozvolom). Radi se o pištolju sa malim plastičnim kuglicama, ako pogodi direktno u oko, peče i boli, ali ne vjerujem da može izazvati neko trajno oštećenje.

  • red.name 10.08.2010.

    Još malo pa ćemo morat nosit i zaštitu za oči kad izlazimo iz kuće..

  • sagittarius 10.08.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare